Karınca Dünyası Forum

Üye olmak için hemen ücretsiz bir hesap açın! Oturum açtıktan sonra, kendi konularınızı ve yayınlarınızı ekleyerek bu siteye katılabilecek, ayrıca kendi özel gelen kutunuz aracılığıyla diğer üyelere iletişim kurabileceksiniz!

Ağaç Türü Avicularia aurantiaca (Sarı Pembe Burun) (Yellow Pink Toe)

fUpsY.png

Tarantulator

Yumurta
Editör
25 Haz 2024
10
17
15
Ödüller
1
LV
1
 
Avicularia aurantiaca.jpg


Bilimsel Adı: Avicularia aurantiaca

Yaygın İsimler: Sarı Pembe Burun, Yellow Pink Toe

Yetişkin Boyutu: 16 cm

Tür: Ağaçsı.

Büyüme Hızı: Orta/Hızlı

Mizaç: Uysal ama gergin.

Ömrü: “Şüpheli” – Kadınlar (10 ila 12 yıl) | Erkekler (3 ila 4 yaş)

Menşei: Peru

Önerilen İklim: 22-26°C

Önerilen Nem: Çapraz akışlı havalandırmayla %70-80.

Temel Muhafaza Gereksinimleri: Bu ağaçta yaşayan bir örümcek olduğundan taban alanından daha fazla dikey alan sunan bir muhafazaya ihtiyaç duyacaktır. Temel kural, muhafazanın yüksekliğinin minimum 3-4x bacak açıklığı olmasıdır. Bu örümceğin Spider Haus 3x3x6"'da barındırılmasını öneriyoruz. Bu, birkaç aydan bir yıla kadar uygun bir muhafaza olacaktır. Alt tabaka seçimimiz, hindistan cevizi ve diğer organik malzemelerin benzersiz bir karışımıdır.

Tüm Aviculariinae'lerde olduğu gibi, alt tabakada bir miktar nem tutulmasını ancak aynı zamanda muhafazanın yeterli havalandırmaya sahip olmasını da sağlamanızı öneririz. Haftada bir kez bir köşeyi ıslatmak yeterli olacaktır. Bu örümcek aynı zamanda mantarın veya duvarların yüzeyindeki sudan da içebilir, bu nedenle ara sıra püskürtmek iyidir. Alt tabaka hiçbir zaman tamamen kurumamalıdır. Ancak aynı zamanda alt tabakanın ıslanmasını veya durgun sudan da kaçınmak istiyoruz.

Bu örümceğin bakımında yardımcı olabilecek yaygın aletler arasında cımbız bulunur. Bunlar gerekirse muhafazayı beslemek, temizlemek ve yeniden düzenlemek için kullanılır. Bir başka yararlı araç ise Mister'dır. Bu, kontrollü ve amaçlı sulamaya olanak tanır.

Açıklama: Besleyicilere önerimiz küçük cırcır böcekleridir. Bu boyutta, bu örümcek, yaklaşık 3-4 haftalık olan, 0,5 inç'e kadar bir cırcır böceğini yiyecektir. Diğer küçük böcek besleyicileri de işe yarar - kırmızı koşucular, dubia hamamböceği, yemek kurtları (önce kafalarını parçalayın).

Avicularia aurantiaca2.jpg
 

Benzer konular

fU3Et.png

Users who are viewing this thread

Üst Alt