Karınca Dünyası Forum

Üye olmak için hemen ücretsiz bir hesap açın! Oturum açtıktan sonra, kendi konularınızı ve yayınlarınızı ekleyerek bu siteye katılabilecek, ayrıca kendi özel gelen kutunuz aracılığıyla diğer üyelere iletişim kurabileceksiniz!

Ağaç Türü Avicularia diversipes (Amazon Sapphire Pinktoe Tarantula)

fUpsY.png

Tarantulator

Yumurta
Editör
25 Haz 2024
10
17
15
Ödüller
1
LV
1
 
Ybyrapora diversipes.jpg


Bilimsel Adı: Avicularia diversipes

Yaygın isimler: Amazon Sapphire Pinktoe Tarantula, Ybyrapora diversipes

Yetişkin Boyutu: 4,5 – 5,5”

Sıcaklık: 24-28

Tür: Yeni Dünya, Ağaçsal

Büyüme Hızı: Orta – hızlı

Mizaç: Gergin ama Uysal, bu türün, kendilerini tehdit altında hissettiklerinde dışkı çıkaracakları benzersiz bir savunma mekanizması vardır. 2 veya 3 metreye kadar gidebilir. Ayrıca özellikle bebekken ve gençken zıplama eğilimindedirler ve özellikle esintilere karşı hassastırlar.

Ömrü: Dişiler (10 ila 12 yıl) | Erkekler (3 ila 4 yaş)

Doğal Yaşam Alanı: Güney Bahia Eyaleti, Brezilya. Bitki örtüsünde yaşarken bulunurlar ve büyük yapraklardan etkilendikleri görülmektedir. Genellikle yaprakları ağ çapası olarak kullanarak ipek tüpler inşa ederler.

Önerilen Nem: İyi havalandırmayla %70-80.

Barınma İhtiyaçları: Arboreal(Ağaçsı) kurulumu. Daha yüksek nem gereklidir ve birkaç günde bir sisleme yapılarak ve muhafazaya bir su bardağı eklenerek elde edilebilir. Alt tabakayı doyurmayın. Yeterli havalandırma sağlayın.

Hakkında: Bu tür daha önce Avicularia olarak tanımlanmıştı ancak 2017 yılında Ybyrapora olarak yeniden sınıflandırıldı. Artık Avicularia olmasa da bakımı hala çok benzer; iyi havalandırmaya sahip yüksek nem oranı olan ağaçsal. Alt tabakayı aşırı doyurmayın. Ağ tünellerini ve hamakları sabitlemeleri için yeşillik ve mantarla donatılmış uzun bir muhafaza sağlayın. Bu tür, özellikle sapan olarak çok etkileyicidir. Metalik gümüş, mavi ve yeşil renkte spor yapıyorlar. Ayrıca karın üzerinde koyu desenli kırmızı bir şerit vardır. Renkleri büyüdükçe değişir; yetişkinler koyu mor ve mavi renktedir ve vücutlarında pembemsi tüyler bulunur. Hobide nadiren bulunurlar!

İsim ve Açıklama Geçmişi:

  • Mygale diversipes C. L. Koch, 1842
  • Eurypelma diversipes C. L. Koch, 1850
  • Avicularia diversipes Bertani & Fukushima, 2009
  • Ybyrapora diversipes Fukushima & Bertani, 2017
 
Son düzenleme:

Benzer konular

fU3Et.png

Users who are viewing this thread

Üst Alt