Karınca Dünyası Forum

Üye olmak için hemen ücretsiz bir hesap açın! Oturum açtıktan sonra, kendi konularınızı ve yayınlarınızı ekleyerek bu siteye katılabilecek, ayrıca kendi özel gelen kutunuz aracılığıyla diğer üyelere iletişim kurabileceksiniz!

Ağaç Türü Avicularia laeta (Puerto Rican Pink Toe Tarantula)

fUpsY.png

Tarantulator

Yumurta
Editör
25 Haz 2024
10
17
15
Ödüller
1
LV
1
 
Avicularia laeta.jpg


Bilimsel Adı: Avicularia laeta

Yaygın isimler: Caribena laeta, Puerto Rican Pink Toe Tarantula, Porto Rikolu Pembe Burunlu Tarantula.

Yetişkin Boyutu: 10cm ila 12cm

Sıcaklık: 24-26°C (Yaz), 20-24°C (Kış)

Nem: Çapraz akışlı havalandırmayla %70-80

Tür: Yeni Dünya, Ağaçsal

Büyüme Hızı: Orta/Hızlı

Ömrü: Dişiler (10 ila 12 yıl) | Erkekler (3 ila 4 yaş)

Doğal Yaşam Alanı: Peru, Ekvador

Temel Muhafaza Gereksinimleri: Dikey alanda örümceğin boyutunun en az 4 katı, 5 cm ila 10 cm alt tabaka içeren arboreal kurulum. Bu ağaçta yaşayan tarantulalar kendilerine ait karmaşık perdeli evler yaratma eğiliminde olduğundan, muhafaza her türden dikey yapıya sahip iyi bir çapraz akışlı havalandırmaya sahip olmalıdır. Geleneksel su kabını unutmayın.

Mizaç: Gergin, savunmacı

Hakkında: Dişiler 10 ila 12 yıl arasında yaşarken, erkekler yalnızca 3 ila 4 yıl yaşar. Erkeğin kabuğu açık kahverengidir, neredeyse soluk altın rengine benzer, opistosoma ise soluk kahverengi renktedir ve memeciklerin yakınında daha koyu, rahatsız edici bir yama bulunur. Bacaklar açık kahverengidir, tabana yakın kısmı biraz daha koyu kahverengidir, bacakların alt ucuna yakın kısmı metalik mavi veya yeşildir ve bu, tehdit pozunda oldukça iyi görülebilmektedir. Dişiler de hemen hemen aynı renge sahiptir ancak daha koyudur ve erkeklerde görülen daha koyu renk yerine, rahatsız edici bölge daha açık renktedir.

Caribena laeta.jpg
 

Benzer konular

fU3Et.png

Users who are viewing this thread

Üst Alt