Karınca Dünyası Forum

Üye olmak için hemen ücretsiz bir hesap açın! Oturum açtıktan sonra, kendi konularınızı ve yayınlarınızı ekleyerek bu siteye katılabilecek, ayrıca kendi özel gelen kutunuz aracılığıyla diğer üyelere iletişim kurabileceksiniz!

Rehber Axolotl Bakım Rehberi

fUpsY.png

AntMan14

Asker
12 Tem 2024
331
158
185
Ödüller
3
LV
2

lecuistic-axolotl-meksika-semenderi3-2560x1707.jpg

Bilimsel Adı: Ambystoma mexicanum

Hobi Adı: Axolotl

Boyut: 20-28 cm

Yaşam Süresi: İyi bakılırsa 10-15 yıl

Beslenme:
Axolotllar doğada salyangozlar, kurtlar, kabuklular, küçük balıklar ve küçük amfibilerle beslenirler.
Ev ortamında kıyılmış kalp veya ciğer,palet balık yemleri,kültür ortamında üretilmiş solucan ve kan kurtlarıyla beslenebilir.

Bakım:

Sıcaklık: 14-22 santigrat derece arasında serin olmalıdır. 24 santigrat dereceyi asla geçmemelidir.

Asit: pH 7-7,5 olmalıdır.

Sertlik: 6-16 olmalıdır.

80 Lt'lik tanklarda bakılabilir.Su seviyesi axolotlın boyunun biraz üzerinde olmalıdır.Filtreli bir sistem kurulmalıdır.Haftada suyun %20'si değiştirilmelidir.Yüksek miktarda su değişimi canlıyı strese sokabilir.Su ,eklenmeden önce havalandırılmalı ve dinlendirilmelidir.Akvaryumda distile su kullanılmamalıdır.Zemin toprağı olarak 3-5 cm'lik fraksiyonlu iri kum veya büyük çakıl taşı kullanımı tavsiye edilir.Akvaryuma cladophora, kriptokrin, anubias, boynuz yaprağı, echinodorus gibi bitkiler yerleştirilebilir.Soğutucu gereklidir.

Yetişkin bireyler 2-3 günde bir beslenmelidir.Artan, yenmeyen yemlerin havuz içerisinden (dağılmamasına dikkat ederek) mutlaka temizlenmesi gerekir

Morphları:

614iEZ2vmtL._AC_UF894,1000_QL80_.jpg

Son düzenleme: