Karınca Dünyası Forum

Üye olmak için hemen ücretsiz bir hesap açın! Oturum açtıktan sonra, kendi konularınızı ve yayınlarınızı ekleyerek bu siteye katılabilecek, ayrıca kendi özel gelen kutunuz aracılığıyla diğer üyelere iletişim kurabileceksiniz!

Evi güve basabilir yardım edin

Dantel

Media
15 Tem 2021
102
13
55
LV
0
 
Öncelikle herşey un kurdu boceklerimin kabında güve görmemle başladı. Ben bunların güve olduğunu bilmiyodum ve zaten bunları birçok kez görmüştüm zararlı bişey olduklarını bilmiyodum. Kapağı açtım odamın içine uçtu bende elemedim ne yapabilir ki diye düşündüm. Akşama doğru buraya bu durumla ilgili yazarken bi tane daha oluşmuştu un kurdu boceğinin kabı içinde oda kapağı açtığımda uçtu. Bunların güve olduğunu evi basabileceklerini yarın öğlen anladım okuldan gelince. Neyse sonra aradım odamdaki iki güveyi, onları buldum öldürdüm. Sonra kabın içinde 2 güve daha oluşmuştu onlarıda öldürdüm. Şimdi bu sabah odamda başka güve olması gerekmiyoken bir güve daha gördüm. Un kurdu böceğinin Kabı içinden kaçma olasılıkları var ama onlar çekmecenin içinde. un kurdu boceği kabından geldiğini düşünmüyorum güvenin(boceklerle ilgilenicem kabını daha çok hava alan kaplarla bugün değiştiricem). Yani güve ya odamda oluşmuş yada dışardan gelmiş olabilir. Bu güveler evi nası basıyo, evin neresinde ürüyolar, tehlikeleri ne ve nasıl durdurulurlar bilmiyorum sadece durum daha acil değilken önlem almak istedim bilgisi olan varsa detaylı bir şekilde yazarsa iyi olur
 

Zeryum

Media
21 Haz 2020
119
38
55
LV
0
 
Sanırım yataklığın içinde güve yumurtaları var, ben mite problemi ile karşılaştığımda kurtları süzgeçle süzüp yataklığı çöpe attım.
Kurtları da geniş bir kabın içinde 1 gün yataksız olarak buzdolabında beklettim sonra yeni paketten kepeği mısır unu vs ekleyip üretime devam etmiştim
Daha az nemlendirme yap patatesi havucu 12 saat beklet yataklıkta, normale döner.
 

Erastes

Kraliçe
Yönetici
Deneyimli Hobici
12 Nis 2021
1,985
1,858
475
Ödüller
20
LV
5
 
Güveler bulunduğunuz ortamda 2 şekilde oluşur ya evinizin camından pencerisinden balkonundan içeri gelip kendine uygun ortamı bulduğunda yumurtlar yada aldığınız gıdaların içinde yumurta olarak gelir.. örneğin un kurtları için aldığın yataklığın içinde yumurta olarak gelmiş olabilir yada direk böcek hali gelip kurtları baktığınız yataklığa gelip yumurta bırakmış olabilir.. önce sorunun ilk nerede başladığını öğrenmeye çalış.. güveler nemli ve sıcak ortamı çok severler önce kurtların ve böceklerin yataklığını değiştirmekle başla sonrasında yeni koyacağın yataklığı tekrar süzgeç yardımıyla eleyerek kullan bence tam çözüm yeni bir yataklık alman elindekini kullanma.. sonra mümkün olduğunca böceklerin ve kurtların kapların havalandırması çok iyi yapmalısın çekmecede değil daha havadar ve serin bir yerde tutmaya çalış..
 

ATL

Yumurta
16 Nis 2020
153
28
15
Ödüller
14
34
LV
4
 
Tehlikeleri şu ki bakliyat, kuruyemiş, bisküvi, un gibi ürünleri konak edinirler ve ürünün topak olmasına sebebiyet verirler bu konak yerlerinden ürerler kurtulması çok zordur fabrikalar tonlarca ilaç sıkarak kurtulur çok dağılmaması için gördüğünüz yerde öldürebilirsiniz un kurdu muhafazası için yazılmış gerekli bilgiler ben sineklik kullanıyordum girmiyordu içine herhangi bir şey.
 

Users who are viewing this thread

Üst Alt