Üye olmak için hemen ücretsiz bir hesap açın! Oturum açtıktan sonra, kendi konularınızı ve yayınlarınızı ekleyerek bu siteye katılabilecek, ayrıca kendi özel gelen kutunuz aracılığıyla diğer üyelere iletişim kurabileceksiniz!
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Merhaba karınca kolonilerim var ve bunları coversiz bırakmayı düşünüyorum gözlemlediğim kadarı ile ışıktan değil de hareketten rahatsız oluyorlar 1 hafta boyunca coversiz bırakacağım gelişmeleri yazarım
Işıktan da rahatsız olurlar. Cover yapmazsanız strese girebilirler. Tabi bu işçi sayısına da bağlı. 4-5 işçili bir koloni aşırı strese girebilirken, 20-30 işçili bir koloni daha az hatta neredeyse hiç strese girmeyebilir.
Merhaba karınca kolonilerim var ve bunları coversiz bırakmayı düşünüyorum gözlemlediğim kadarı ile ışıktan değil de hareketten rahatsız oluyorlar 1 hafta boyunca coversiz bırakacağım gelişmeleri yazarım
Işığa adapte olmaları uzun sürmez, sadece 1 kolonime kılıf takıyorum o da kılıfı koyacak yerim olmadığından.
Karıncaları asıl harekete geçiren titreşimdir. Işığı çok kolay tolere edebilirler. Aşırı stres olan veya cryptic bir türünüz yoksa kılıfsız olmalarında sorun yok. Birkaç saatte alışırlar.
Işığa adapte olmaları uzun sürmez, sadece 1 kolonime kılıf takıyorum o da kılıfı koyacak yerim olmadığından.
Karıncaları asıl harekete geçiren titreşimdir. Işığı çok kolay tolere edebilirler. Aşırı stres olan veya cryptic bir türünüz yoksa kılıfsız olmalarında sorun yok. Birkaç saatte alışırlar.
Sizin dediğinize de katılıyorum. Bazı cinslerin umurunda bile olmazken bazı cinsler coverı hafif araladığında bile bir o yana bir bu yana koşmaya başlıyor.
Evet 1 hafta dedim ama anca aklıma geldi yazmak kendim farkettiğim kadarı ile asetat kagıdı hiçbir işe yaramıyor asetat kâğıdı geçireceğinize hiçbişey geçirmeyin koloniyi daha rahat görürsünüz en azından en iyisi zifiri karanlık bir yere koymak kesinlikle yumurta verimini arttırıyor
Evet 1 hafta dedim ama anca aklıma geldi yazmak kendim farkettiğim kadarı ile asetat kagıdı hiçbir işe yaramıyor asetat kâğıdı geçireceğinize hiçbişey geçirmeyin koloniyi daha rahat görürsünüz en azından en iyisi zifiri karanlık bir yere koymak kesinlikle yumurta verimini arttırıyor