Karınca Dünyası Forum

Üye olmak için hemen ücretsiz bir hesap açın! Oturum açtıktan sonra, kendi konularınızı ve yayınlarınızı ekleyerek bu siteye katılabilecek, ayrıca kendi özel gelen kutunuz aracılığıyla diğer üyelere iletişim kurabileceksiniz!

Kraliçeler çiflteşmeden yere iner mi?

fUpsY.png

İlke Uyar

Yumurta
14 May 2022
10
1
15
LV
0

Son zamanlarda yerde tek başına gezen kanatlı kraliçe çok görüyorum hepsinin kanadı açılmıştı yani uçuşu yapıp yere konmuşlar ama toprağın altına girmeye çalışmıyorlar hatta bazıları tekrardan uçmaya çalışıyor bende zaten 3 kraliçem var die böyle olanları almıyorum gözlemleyip bırakıyorum sizce böyle davranmalarının sebebi stres yada çifteşmeden inmeleri olabilir mi?(Not: dün yerden 3 metre yükseklikte çardağımıza sacdan çatı yapıyorduk bir tane karlice yanıma kondu elimle almama rağmen çok sakindi kanatlarını yeni açtığını görüp geri bıraktım bıraktığım yerde biraz durdu ve tekrardan uçup gitti sanrm en garibi buydu çünkü diğerleri en azından hareket ediyordu)

Benzer konular

Yetkin

Kraliçe
Emektar
Deneyimli Hobici
13 Tem 2020
1,011
516
425
Ödüller
13
LV
4

muhtemelen çiftleşmemişlerdir halen uçmaya çalışıyorlarsa

RusherCrasher

Yumurta
12 Nis 2024
21
4
15
LV
0

Son zamanlarda yerde tek başına gezen kanatlı kraliçe çok görüyorum hepsinin kanadı açılmıştı yani uçuşu yapıp yere konmuşlar ama toprağın altına girmeye çalışmıyorlar hatta bazıları tekrardan uçmaya çalışıyor bende zaten 3 kraliçem var die böyle olanları almıyorum gözlemleyip bırakıyorum sizce böyle davranmalarının sebebi stres yada çifteşmeden inmeleri olabilir mi?(Not: dün yerden 3 metre yükseklikte çardağımıza sacdan çatı yapıyorduk bir tane karlice yanıma kondu elimle almama rağmen çok sakindi kanatlarını yeni açtığını görüp geri bıraktım bıraktığım yerde biraz durdu ve tekrardan uçup gitti sanrm en garibi buydu çünkü diğerleri en azından hareket ediyordu)
Kraliçe karıncaların bu davranışı, genellikle çiftleşme sonrası yuva kurma yeri aramalarından kaynaklanır. Eğer stres altındalarsa veya uygun bir yuva yeri bulamazlarsa tekrar uçmaya çalışabilirler. Çiftleşme sonrası iniş yapmış ama henüz yuva kazmaya başlamamış olabilirler. Elinizde konan ve tekrar uçan kraliçe muhtemelen henüz yuva yeri arayışındaydı. Bu tür davranışlar normaldir ve zamanla doğru yeri bulduklarında yuva kurmaya başlayacaklardır.

1 Ağu 2024
115
137
105
Ödüller
1
LV
1

Yuva yapacakları yer uygun değilse tekrar uçma eyleminde bulunabilirler. İyi hobiler

fU3Et.png
fmHny.png

Users who are viewing this thread

Üst Alt