![]() |
messor speciese benziyor ama formicada olbilir thoraxın fotosunu atarmısın
Ben camponotusa benzettimevet formica ama alt türünden emin değilim eğer siyahlaşmalar olursa söyle iyi hobiler
abi rengine iyi bakarsan camponotus olmadığını görebilirsinBen camponotusa benzettim
Ben rengine deilde kafa yapısı ve ağız yapısına baktımabi rengine iyi bakarsan camponotus olmadığını görebilirsin
Kanat kararması demiyorum abdomen veya thoraxtan bahsediyorumFormica. Kanat kararması olayını kim çıkardı bilmiyorum ama öyle bir şey yok. Bunu daha önce de yazdım ama hala inatla aynı şeyler söyleniyor. Garip.
? Sevgili hobiciler, bu konuda itiraf etmem gerekenler var...Kanat kararması olayını kim çıkardı
Zaten herkez doğuştan öğrenmiyor abi zamanla olucak hepimiz yavaş yavaş öğreniyoruz bu forum sayesinde? Sevgili hobiciler, bu konuda itiraf etmem gerekenler var...
Burayı kurmadan önce diğer forumlarda bende uçuş durumu gösteren işaret olarak duyduğum için Karınca Dünyasındaki ilk konularda kanat kararmasının uçuş olma durumu hakkında bende yorum yapmıştım. Dolayısıyla arkamdan gelen arkadaşlar bu yanlış bilgiyi kullanabiliyor. Uçuşa bağlı deformasyon gibi değerlendirmiştim ama sayenizde bende öğreniyorumm ☺
Bu tarz yanlış bilgileri listeleyip sabit konu olarak paylaşırsak sanırım faydalı olacak![]()
Cevap verdiğim arkadaş direkt olarak aynı arkadaş olduğu için aynı kişiye iki kere aynı bilgiyi vermiş gibi oldum sitemim o yüzdenYanlış bilgiye sahip kişiler tüm foruma hakim olmayabilirler. Herhangi bir konuda bahsini geçirdiyseniz eğer bilmemeleri doğal ve ''Garip'' gibi bir durum yok. Bilgide ciddi deformasyon oluşturuyorsa bilgi amaçlı bir başlık altında hepimizi bilgilendirebilirsiniz zevkle de okuruz kendimize bir şey katmış oluruz şuana kadar kattıkların gibi. Katkıların tartışılmaz. Bu ve diğer türlü konularda insanlar birbirinden öğrenerek aktarıyor yardımcı olmaya çalışıyor ve hobiciler bunu keyifle yapıyor. Bu keyfi ellerinden alırsak burası zamanla çöle döner. Tabiri caizse tatlı dille yönlendirmeler daha sevimli bir ortam oluşturur sevgili ATC.
dostum kraliçeye benziyor hayırlı olsun. türünü bu fotoğraflardan anlamak zor , ama büyük türlerin fotoğraflarına bakmayı dene. döllendiği halde kanadını dökmeyenlerde olabiliyor veya çok ilerde dökenler olabiliyor. ihtimallerine bakalımBahçede otururkn şans eseri gordum kralicedir belki die aldim ama emin deilim kanatlari var hala normalmidir acaba ?Ekli dosyayı görüntüle 1088
Bugun baktimda kanatlarını dusurmus döllenmemiş olma ihtimali yinede var demi ?dostum kraliçeye benziyor hayırlı olsun. türünü bu fotoğraflardan anlamak zor , ama büyük türlerin fotoğraflarına bakmayı dene. döllendiği halde kanadını dökmeyenlerde olabiliyor veya çok ilerde dökenler olabiliyor. ihtimallerine bakalım
1- ihtimal karıncan döllenmiş , kanatlarını hiç dökmeyecek ( pek sorun değil )
2- ihtimal karıncan kanadını 3-5 güne falan sulu pamuğa sürte sürte dökecek ve yuvanın ağzına bırakacak.
3- ihtimal karıncan döllenmemiş ( eğer yumurtlamıyorsa ya da yumurtaları hiç büyümüyorsa , dağınık duruyorsa , sararıyorsa ve kraliçe onlar sarardıkça gene yumurtluyorsa döllenmemiştir )
kısaca anlamanın yegane yolu sistemi kurup beklemek dostum : )
ben kanadını düşüren döllenmemiş karınca görmedim , varsada heralde yüzde birden düşük ihtimaldirBugun baktimda kanatlarını dusurmus döllenmemiş olma ihtimali yinede var demi ?
![]() |