tosuncukk10
Yumurta
- 31 Ara 2024
- 16
- 3
- 15
LV
0
Türü nedir yardımıcı olur musunuz?
tüpteki küçük bir kraliçe camponotus kraliçelerine baktım boyutları büyük başka bir tür olma ihtimali var mı bilmediğim için soruyorumcamponotus sp.
tüpteki küçük bir kraliçe camponotus kraliçelerine baktım boyutları büyük başka bir tür olma ihtimali var mı bilmediğim için soruyorum
Flash açık foto atar mısın tapinoma olduğunu düşünüyoru
Hocam kesin tapinoma bu hareketi tapinomalarda çok görüyorum o koloninin kendi kraliçesi, yüksek ihtimalle yumurtlamıyacak bende bi hata edip almıştım 1 sene boyunca yumurtlamadı geri saldım benim gördüğümde işçi yolunda çok fazla kraliçe vardı o yüzden almıştım ama dediğim gibi yumurtlamadı.bu arada bu kraliçeyi yuvadan çıkıp uzanan işçi yolunda işçilerle giderken buldum yuvanın ağzında uçuş hazırlığı vardı prensler ve prensesler girip çıkıyordu ve çiftleşiyordu ben de bu kraliçeyi kanatsız ve yuvadan uzaklaşırken buldum döllenmiş olduğunu düşünüyorum.
Teşekkürler bilgi için birkaç hafta tutup gözlemleyeceğim şuan tüpün ağzındaki pamuğu koparıyor sanki yer ayarlıyormuş gibi eğer yumurtlamaz aldığım koloniye bırakırım ve yumurtlaması durumunda tür hakkında bilmem gerek ekstra bilgi var mı beslenmesi olsun bakımı olsunHocam kesin tapinoma bu hareketi tapinomalarda çok görüyorum o koloninin kendi kraliçesi, yüksek ihtimalle yumurtlamıyacak bende bi hata edip almıştım 1 sene boyunca yumurtlamadı geri saldım benim gördüğümde işçi yolunda çok fazla kraliçe vardı o yüzden almıştım ama dediğim gibi yumurtlamadı.
İşçi alma şansım var yarın alablirim geç kalmış olur muyum?Evet tapinoma kraliçesi çok kraliçeli bir tür birkaç işçi ile beraber alsanız toparlayabilirdi ama bende tek başına cok gelisemeyecegini düşünüyorum
Tamamdır teşekkür ederim işçi takviyesi yaptıktan sonra isterseniz son durum hakkında bilgilendirebilirm şuan kraliçeyi kontrol ettim hala tüpün ağzında pamuk ile uğraşıyorKolonide ne kadar kraliçe olduğunu bilmiyoruz o yüzden bence daha almayın eğer benimki gibi çok fazla kraliçe gördüyseniz ayrı işçi konusunda bir fikrim yok ama bence deneyin ayrıca normalde bu türün kraliçeleri clastural yani ilk işçiye kadar beslenmez ancak sizin kraliçe yeni eşleşmiş bir kraliçe değil o yüzden haftada bir kez şekerli su ve böceklerle besleyin işçi alırsanız besleme konusunda daha rahat olabilir.
Tamamdır teşekkür ederim işçi takviyesi yaptıktan sonra isterseniz son durum hakkında bilgilendirebilirm şuan kraliçeyi kontrol ettim hala tüpün ağzında pamuk ile uğraşıyorKolonide ne kadar kraliçe olduğunu bilmiyoruz o yüzden bence daha almayın eğer benimki gibi çok fazla kraliçe gördüyseniz ayrı işçi konusunda bir fikrim yok ama bence deneyin ayrıca normalde bu türün kraliçeleri clastural yani ilk işçiye kadar beslenmez ancak sizin kraliçe yeni eşleşmiş bir kraliçe değil o yüzden haftada bir kez şekerli su ve böceklerle besleyin işçi alırsanız besleme konusunda daha rahat olabilir.
Son durumu paylaşıyorum aynı koloniden 4 işçi ekledim anında temas ettiler ve bir sorun çıkmadı nemli alana transfer oldular ballı su ve un kurdu verdim başta ilgilendiler şuan yemiyorlar umarım önümüzdeki haftalarda kraliçe yumurtlar. Yardımcı olan herkese teşekkür ediyorum.Tamamdır teşekkür ederim işçi takviyesi yaptıktan sonra isterseniz son durum hakkında bilgilendirebilirm şuan kraliçeyi kontrol ettim hala tüpün ağzında pamuk ile uğraşıyor
Gönderi otomatik olarak birleştirildi:
Tamamdır teşekkür ederim işçi takviyesi yaptıktan sonra isterseniz son durum hakkında bilgilendirebilirm şuan kraliçeyi kontrol ettim hala tüpün ağzında pamuk ile uğraşıyor
Lasius niger kraliçesiEkli dosyayı görüntüle 34669Ekli dosyayı görüntüle 34670Ekli dosyayı görüntüle 34672Ekli dosyayı görüntüle 34671Ekli dosyayı görüntüle 34673Ekli dosyayı görüntüle 34668
Gönderi otomatik olarak birleştirildi:
çekebildiğim en net fotoğraflar bunlar
Lasius değil tapinoma kraliçesi. Ayrıca lasius olsa bile bu fotoğraflar ile tür tespiti yapılamaz.Lasius niger kraliçesi
Hocam tapinoma kraliçesi olduğunu nerden anladiniz.Lasius değil tapinoma kraliçesi. Ayrıca lasius olsa bile bu fotoğraflar ile tür tespiti yapılamaz.
Vücut yapısı, morfolojisi tapinoma yuvadan uzanan işçi yolunda beraber giderlerken bulmasıda bunu destekliyor tapinomalar çok yapıyor bunu lasiuslarda o kadar denk gelmedimHocam tapinoma kraliçesi olduğunu nerden anladiniz.
![]() |