Karınca Dünyası Forum

Üye olmak için hemen ücretsiz bir hesap açın! Oturum açtıktan sonra, kendi konularınızı ve yayınlarınızı ekleyerek bu siteye katılabilecek, ayrıca kendi özel gelen kutunuz aracılığıyla diğer üyelere iletişim kurabileceksiniz!

kraliçenin türü nedir?

tosuncukk10

Yumurta
31 Ara 2024
16
3
15
LV
0

Türü nedir yardımıcı olur musunuz?

WhatsApp Görsel 2025-04-27 saat 15.08.04_0fd47ad2.jpg
WhatsApp Görsel 2025-04-27 saat 15.08.03_aa0d9cc4.jpg
WhatsApp Görsel 2025-04-27 saat 15.08.03_aa0d9cc4.jpg

tosuncukk10

Yumurta
31 Ara 2024
16
3
15
LV
0

bu arada bu kraliçeyi yuvadan çıkıp uzanan işçi yolunda işçilerle giderken buldum yuvanın ağzında uçuş hazırlığı vardı prensler ve prensesler girip çıkıyordu ve çiftleşiyordu ben de bu kraliçeyi kanatsız ve yuvadan uzaklaşırken buldum döllenmiş olduğunu düşünüyorum.

Bahadır

Yumurta
21 Haz 2024
44
22
15
LV
0

bu arada bu kraliçeyi yuvadan çıkıp uzanan işçi yolunda işçilerle giderken buldum yuvanın ağzında uçuş hazırlığı vardı prensler ve prensesler girip çıkıyordu ve çiftleşiyordu ben de bu kraliçeyi kanatsız ve yuvadan uzaklaşırken buldum döllenmiş olduğunu düşünüyorum.
Hocam kesin tapinoma bu hareketi tapinomalarda çok görüyorum o koloninin kendi kraliçesi, yüksek ihtimalle yumurtlamıyacak bende bi hata edip almıştım 1 sene boyunca yumurtlamadı geri saldım benim gördüğümde işçi yolunda çok fazla kraliçe vardı o yüzden almıştım ama dediğim gibi yumurtlamadı.

yagizhan1061

Yumurta
1 Ocak 2025
44
18
15
LV
0

Evet tapinoma kraliçesi çok kraliçeli bir tür birkaç işçi ile beraber alsanız toparlayabilirdi ama bende tek başına cok gelisemeyecegini düşünüyorum

tosuncukk10

Yumurta
31 Ara 2024
16
3
15
LV
0

Hocam kesin tapinoma bu hareketi tapinomalarda çok görüyorum o koloninin kendi kraliçesi, yüksek ihtimalle yumurtlamıyacak bende bi hata edip almıştım 1 sene boyunca yumurtlamadı geri saldım benim gördüğümde işçi yolunda çok fazla kraliçe vardı o yüzden almıştım ama dediğim gibi yumurtlamadı.
Teşekkürler bilgi için birkaç hafta tutup gözlemleyeceğim şuan tüpün ağzındaki pamuğu koparıyor sanki yer ayarlıyormuş gibi eğer yumurtlamaz aldığım koloniye bırakırım ve yumurtlaması durumunda tür hakkında bilmem gerek ekstra bilgi var mı beslenmesi olsun bakımı olsun
Gönderi otomatik olarak birleştirildi:

Evet tapinoma kraliçesi çok kraliçeli bir tür birkaç işçi ile beraber alsanız toparlayabilirdi ama bende tek başına cok gelisemeyecegini düşünüyorum
İşçi alma şansım var yarın alablirim geç kalmış olur muyum?

Kolonide uçuş hazırlığı vardı yarın Aynı koloniden işçi alırken ile kraliçe de alsam olur mu

Son düzenleme:

Bahadır

Yumurta
21 Haz 2024
44
22
15
LV
0

Kolonide ne kadar kraliçe olduğunu bilmiyoruz o yüzden bence daha almayın eğer benimki gibi çok fazla kraliçe gördüyseniz ayrı işçi konusunda bir fikrim yok ama bence deneyin ayrıca normalde bu türün kraliçeleri clastural yani ilk işçiye kadar beslenmez ancak sizin kraliçe yeni eşleşmiş bir kraliçe değil o yüzden haftada bir kez şekerli su ve böceklerle besleyin işçi alırsanız besleme konusunda daha rahat olabilir.

tosuncukk10

Yumurta
31 Ara 2024
16
3
15
LV
0

Kolonide ne kadar kraliçe olduğunu bilmiyoruz o yüzden bence daha almayın eğer benimki gibi çok fazla kraliçe gördüyseniz ayrı işçi konusunda bir fikrim yok ama bence deneyin ayrıca normalde bu türün kraliçeleri clastural yani ilk işçiye kadar beslenmez ancak sizin kraliçe yeni eşleşmiş bir kraliçe değil o yüzden haftada bir kez şekerli su ve böceklerle besleyin işçi alırsanız besleme konusunda daha rahat olabilir.
Tamamdır teşekkür ederim işçi takviyesi yaptıktan sonra isterseniz son durum hakkında bilgilendirebilirm şuan kraliçeyi kontrol ettim hala tüpün ağzında pamuk ile uğraşıyor

Tamamdır teşekkür ederim işçi takviyesi yaptıktan sonra isterseniz son durum hakkında bilgilendirebilirm şuan kraliçeyi kontrol ettim hala tüpün ağzında pamuk ile uğraşıyor

Son durumu paylaşıyorum aynı koloniden 4 işçi ekledim anında temas ettiler ve bir sorun çıkmadı nemli alana transfer oldular ballı su ve un kurdu verdim başta ilgilendiler şuan yemiyorlar umarım önümüzdeki haftalarda kraliçe yumurtlar. Yardımcı olan herkese teşekkür ediyorum.

Son düzenleme:

Users who are viewing this thread

Üst Alt