Karınca Dünyası Forum

Üye olmak için hemen ücretsiz bir hesap açın! Oturum açtıktan sonra, kendi konularınızı ve yayınlarınızı ekleyerek bu siteye katılabilecek, ayrıca kendi özel gelen kutunuz aracılığıyla diğer üyelere iletişim kurabileceksiniz!

Yer Türü Lasiodora Difficilis - Brezilyalı Kırmızı Kuş Yiyen (Birdeater)

fUpsY.png

Tarantulator

Yumurta
Editör
25 Haz 2024
7
11
15
Ödüller
1
LV
1
 
Lasiodora Difficilis.jpg
Bilimsel Adı: Lasiodora Difficilis

Hobi Adı: Brezilya Kırmızı Kuş Yiyen

Ana Vatanı: Brezilya

Habitat: Tropikal nemli iklim, Bol yağış alan bölgesi,

Tip: Yer türü, Yeni Dünya

Yetişkin Boyutu: Bacak çapları ile birlikte ortalama 18-20 cm

Ömür: Dişiler ortalama 25-30 Erkekler ise ortalama 6-8 yıla kadar yaşarlar

Büyüme Hızı: Hızlı Düzey

Zehir seviyesi: Düşük (Etkiler canlının boyutuna göre ve kişiden kişiye göre değişiklik gösterebilir)

Karakter/Mizaç: Cesur, yeme karşı atılgan ve defansif. Bakımı kolay ve dayanıklıdır. Rahatsız edildiklerinde bombalama yapıyorlar. (Her Tarantula'nın kendine has bir karakteri vardır)
Sıcaklık: 23-27 °C

Nem: % 65-75

Lasiodora difficilis yedi ila sekiz inçlik bir bacak açıklığı ile 9 santimetre (3,5 inç) vücut uzunluğuna ulaşabilir.[3] Erkekler dişilerden daha küçüktür.[5] Bu ağır gövdeli örümceklerin temel rengi, karında ürtiker kırmızı kıllarla siyah ve siyah-gri arasında değişir.

Bu örümcekler uzun bir deliğe veya köklerin veya taşların altına sığınırlar. Böcekler, solucanlar, çekirgeler ve kriketlerle beslenirler.[4] Yumurta kesesi 500-1000 birey içerebilir.

Bu tür için (Yetişkin boyları için) 45x45x45 ölçülerinde bir teraryum yeterli olacaktır. Taban malzeımesi 15 cm olmalıdır. Taban Malzemesinde; Turba yosunu, Vermikülit, Hindistan cevizi torfu (hindistan cevizi-turba), steril çiçek torfu karışımları mevcuttur. Tabanın çokça kullanılmasının faydası vardır, Teraryumun çeşitli dekorlara, saklanma alanlarına ve su yapılarını koymayı unutmamak gerekir.
 

Benzer konular

fU3Et.png

Users who are viewing this thread

Üst Alt