Karınca Dünyası Forum

Üye olmak için hemen ücretsiz bir hesap açın! Oturum açtıktan sonra, kendi konularınızı ve yayınlarınızı ekleyerek bu siteye katılabilecek, ayrıca kendi özel gelen kutunuz aracılığıyla diğer üyelere iletişim kurabileceksiniz!

Günlük mabeak günlüğü

Açtığın günlüğün öne çıkması için günlük ön ekini kullanabilirsin.

crematogasterimin TÜRÜ ne

• Crematogaster laestrygon

Oy: 0 0.0%
  • Crematogaster scutellaris

• Crematogaster sardidula

• Kullanılan toplam oy
    5
fUpsY.png

mabeak

Pupa
1 Tem 2024
78
33
30
LV
0

Merhabalar elimde bulunan cinslerin takibini yapabileceğiniz bir günlük olmasıni diliyorum ayrıca bulduğum kraliçeleri cins ve tür tespitini yapamazsam hem bu günlükte hemde cins tür gorgulamadan paylaşmayı düşünüyorum

Elimde 5 adet Pheidole sp. Kraliçe 1 adet Tetramorium sp. Kraliçe 1 adet Crematogaster sp. (Schmidi olduğunu duşünuyorum)
1 adet Formica rufa grup kraliçe bulunmakta

Takipçi kolaylaştırmak adına karıncalara kod ismi verdim o şekilde bilgi güncellemesi ve aktarımı yapcagım

Şimdiden günlüğümü takip edeceklere ve inceleyeceklerine teşekkürler

•••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••
[SIZE=6][I]ELIMDEKI KRALIÇELER[/I][/SIZE]

FORMICA RUFA GRP.

Bulunduğu tarih:22 Haziran 2024
Bulundugu yer :Bursa-Nilüfer
Cinsi ve türü :Formica Rufa grup(?)
NOT : 4 temmuzda kontrol yapıldı yumurtalı olduğu gözlemlendi sonraki kontrol 25-30Temmuz arası
Fotoğraflar bulunma yani 22 haziran gününe aittir

1.kontrol 22 haziran ✅
2.kontrol 4 temmuz ✅
3. Kontrol ----------------> ~25-30 Temmuz 📅

1720131226699.png
1720131020482.png

•••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••
Gönderi otomatik olarak birleştirildi:

CREMATOGASTER SP.

Bulunduğu tarih: 1 Temmuz 2024
Cinsi türü : Crematogaster sp.(?)
NOT : daha önce ilgilenme imkanım bulunduğum ( 2020 yazı ilk hobideki ilk karıncam) güzel bir cins lorteti türüyle ilgilenmiştim ancak bunun Lorteti olmadığına eminim
4 temmuzda kontrolü yapıldı ve yumurtalardıgı görüldü (~2 günden az sürede 😳) sonraki kontrol temmuzun son haftası olacak işçi çıkmasını planlıyorum fotoğraflar 4 temmuz tarihine ait

1.kontrol : 1 temmuz✅️ tüpleme
2.kontrol: 4 temmuz ✅️ çekim -yumurta tespiti
3.kontrol ~25-1 ağustos 📅

20240703_232212.jpg
20240703_232244.jpg

Merhabalar elimde bulunan cinslerin takibini yapabileceğiniz bir günlük olmasıni diliyorum ayrıca bulduğum kraliçeleri cins ve tür tespitini yapamazsam hem bu günlükte hemde cins tür gorgulamadan paylaşmayı düşünüyorum

Elimde 5 adet Pheidole sp. Kraliçe 1 adet Tetramorium sp. Kraliçe 1 adet Crematogaster sp. (Schmidi olduğunu duşünuyorum)
1 adet Formica rufa grup kraliçe bulunmakta

Takipçi kolaylaştırmak adına karıncalara kod ismi verdim o şekilde bilgi güncellemesi ve aktarımı yapcagım

Şimdiden günlüğümü takip edeceklere ve inceleyeceklerine teşekkürler

[SIZE=6][I]ELIMDEKI KRALIÇELER[/I][/SIZE]

FORMICA RUFA GRP.

Bulunduğu tarih:22 Haziran 2024
Cinsi ve türü :Formica Rufa grup(?)
NOT : 4 temmuzda kontrol yapıldı yumurtalı olduğu gözlemlendi sonraki kontrol 25-30Temmuz arası
Fotoğraflar bulunma yani 22 haziran gününe aittir

1.kontrol 22 haziran ✅
2.kontrol 4 temmuz ✅
3. Kontrol ----------------> ~25-30 Temmuz 📅

1720131226699.png
1720131020482.png

CREMATOGASTER SP.

Bulunduğu tarih: 1 Temmuz 2024
Cinsi türü : Crematogaster sp.(?)
NOT : daha önce ilgilenme imkanım bulunduğum ( 2020 yazı ilk hobideki ilk karıncam) güzel bir cins lorteti türüyle ilgilenmiştim ancak bunun Lorteti olmadığına eminim
4 temmuzda kontrolü yapıldı ve yumurtalardıgı görüldü (~2 günden az sürede 😳) sonraki kontrol temmuzun son haftası olacak işçi çıkmasını planlıyorum fotoğraflar 4 temmuz tarihine ait

1.kontrol : 1 temmuz✅️ tüpleme
2.kontrol: 4 temmuz ✅️ çekim -yumurta tespiti
3.kontrol ~25-1 ağustos 📅

20240703_232212.jpg
20240703_232244.jpg

PEKI YA SIZIN CREMANIN TÜRÜYLE ALAKLİ FIKIRLERINIZ NELER?

(KOD 16)PHEIDOLE SP.

Bulunduğu tarih: 1 Temmuz
Bulundugu yer : Bursa-Osmangazi
Cinsi ve türü : pheidole-(?)
NOT : pheidole pallidula bakma şansım oldu ancak bu bulduğum 5 pheidoleninde pallidula olmadığına eminim güzel bir canlı 1 Temmuz günü bulduğum gün tüplendi 4 temmuzda çekim için kendisini rahatsız ettim hala kanatlı ve yumurtasiz oldugunu gördüm :[ (allahtan ümit kesilmez) yumurtlayan yumurtlamadigıni kontrol etmek için diğer yumurtalılar gibi geç bir kontrol yapmayacak 1 hafta sonra kontrol yapacağım

1.kontrol 1 Temmuz ✅️ tüpleme
2.kontrol 4 emmuz ✅️ çekim yumurta kontrolü
3. Kontrol ----------------> 12 Temmuz 📅

20240703_231010.jpg

(KOD F )PHEIDOLE SP.

Bulunduğu tarih: 1 temmuz 2024
Cinsi ve türü : Pheidole- (?)
NOT : 4 temmuzda kontrol yapıldı yumurta olup olmadığı gözlemlendi malesef yumurtlamamisti bende diğer yumutasizlar gibi 1hafta sonra kontrolünü yapacağım

1.kontrol 22 haziran ✅️ tüpleme
2.kontrol 4 temmuz ✅️ çekim ,yumuta yok
3. Kontrol ----------------> ~12 Temmuz 📅
20240703_231709.jpg

(KOD 33 )PHEIDOLE SP.

Bulunduğu tarih: 3temmuz 2024
Cinsi ve türü : Pheidole- (?)
NOT : 3 temmuzda bulundu tüpleme yapıldı ertesi gün çekim için bakıldığında yumurta 9olmadığı gözlemlendi malesef yumurtlamamisti bende diğer yumutasizlar gibi 1hafta sonra kontrolünü yapacağım

1.kontrol 22 haziran ✅️ tüpleme
2.kontrol 4 temmuz ✅️ çekim ,yumuta yok
3. Kontrol ----------------> ~12 Temmuz 📅
20240703_230252.jpg
20240703_230114.jpg

Ekli dosyalar

• 1720131023311.png
    1720131023311.png
    712.2 KB · Görüntüleme: 35
  • 1720131673922.png
    1720131673922.png
    1.4 MB · Görüntüleme: 35