Karınca Dünyası Forum

Üye olmak için hemen ücretsiz bir hesap açın! Oturum açtıktan sonra, kendi konularınızı ve yayınlarınızı ekleyerek bu siteye katılabilecek, ayrıca kendi özel gelen kutunuz aracılığıyla diğer üyelere iletişim kurabileceksiniz!

Messor Kolonisi canlı yem olmadan beslenirmi? 30 işçi nerde bakılır?

• Konbuyu başlatan w3x
  • Başlangıç tarihi
  • Okuma süresi: 0:21
fUpsY.png

w3x

Yumurta
4 Ara 2024
2
1
15
LV
0

Bir satıcıdan messor kolonisi satın aldım 20-30 işçili kargoda, koloniyi tüptemi bakmam gerekir yoksa ayrı bir alan açmam lazımmı? Bu işlerde yeniyim karınca bakımı için ayrı ürünler veya araçlar almam gerekiyormu? Bide canlı yem veremicek durumdayım messor kolonisi canlı yem olmadan beslenirmi? Ayrıca tüpte beslerken besini ve suyu nasıl vermem gerekiyor?

Benzer konular

Esti

Yumurta
2 Ara 2024
30
17
15
LV
0

Bir satıcıdan messor kolonisi satın aldım 20-30 işçili kargoda, koloniyi tüptemi bakmam gerekir yoksa ayrı bir alan açmam lazımmı? Bu işlerde yeniyim karınca bakımı için ayrı ürünler veya araçlar almam gerekiyormu? Bide canlı yem veremicek durumdayım messor kolonisi canlı yem olmadan beslenirmi? Ayrıca tüpte beslerken besini ve suyu nasıl vermem gerekiyor?
öncelikle keşke biraz daha araştırma yapıp bu işe girişseydin çünkü 20-30 işçili bi koloni için canlı yem fazlasıyla gerekli olucaktır bu yazdıklarından yola çıkarak karıncaları sürekli 23-27 dereceler arasında tutamayacağını düşünüyorum bu durumda hayvanları kış uykusuna sokman senin için en iyisi olur canlı yem yerine kıyma salam sosis gibi şeyler kullananları duydum fakat kendim daha önce hiç kullanmadım o yüzden bir şey diyemem ayrıca 1 adet tüp 20-30 işçili karıncalar için yeterli olmayacaktır internetten 1 adet outworld alarak bu sorunu çözebilirsin ama diyorsan ki ben tüpte bakıcam tüpün ucundaki pamuğu çıkarıp beslemeyi o şekilde bırakıp tüpün ucunu tekrar kapatarak yapabilirsin ayrıca sana şuan önerebileceğim şey şekerli su olur bir çay bardağı suya 2-3 küp şeker atarak karıştır daha sonra tüpün ağzını açıp içerisine damla damla koy koloni kalabalık olduğu için 2-3 damla yetmeyebilir önce bi 2 damla koyup tüketmelerini izle dahasında ilgileri kesilene kadar bunu tekrarla ilgileri kesikdikten sonra ise temiz bir kulak temizleme çubuğu ile orayı sil ki hayvanlar gezip yapışmasın

w3x

Yumurta
4 Ara 2024
2
1
15
LV
0

öncelikle keşke biraz daha araştırma yapıp bu işe girişseydin çünkü 20-30 işçili bi koloni için canlı yem fazlasıyla gerekli olucaktır bu yazdıklarından yola çıkarak karıncaları sürekli 23-27 dereceler arasında tutamayacağını düşünüyorum bu durumda hayvanları kış uykusuna sokman senin için en iyisi olur canlı yem yerine kıyma salam sosis gibi şeyler kullananları duydum fakat kendim daha önce hiç kullanmadım o yüzden bir şey diyemem ayrıca 1 adet tüp 20-30 işçili karıncalar için yeterli olmayacaktır internetten 1 adet outworld alarak bu sorunu çözebilirsin ama diyorsan ki ben tüpte bakıcam tüpün ucundaki pamuğu çıkarıp beslemeyi o şekilde bırakıp tüpün ucunu tekrar kapatarak yapabilirsin ayrıca sana şuan önerebileceğim şey şekerli su olur bir çay bardağı suya 2-3 küp şeker atarak karıştır daha sonra tüpün ağzını açıp içerisine damla damla koy koloni kalabalık olduğu için 2-3 damla yetmeyebilir önce bi 2 damla koyup tüketmelerini izle dahasında ilgileri kesilene kadar bunu tekrarla ilgileri kesikdikten sonra ise temiz bir kulak temizleme çubuğu ile orayı sil ki hayvanlar gezip yapışmasın
Hocam şuan satıcı kargoya vermemişken aslında önericeğin farklı bir tür olur mu? Tetramorium bakmak daha kolay gibi en azından başlangıç olarak dahamı doğru olur.Bu arada yardımcı olduğun için çok teşekkür ederim.

Esti

Yumurta
2 Ara 2024
30
17
15
LV
0

Hocam şuan satıcı kargoya vermemişken aslında önericeğin farklı bir tür olur mu? Tetramorium bakmak daha kolay gibi en azından başlangıç olarak dahamı doğru olur.Bu arada yardımcı olduğun için çok teşekkür ederim.
messorlar iyi olucaktır tohum da yiyorlar çünkü muhabbet kuşlarının yemlerini yediklerini biliyorum her ne kadar canlı yem gibi olmasa da öyle de besleme yapabilirsin

• Beğen
Tepkiler: w3x

AntMan14

Kraliçe
12 Tem 2024
586
300
325
Ödüller
6
LV
3

Ayrıca çiğ yumurta akı da verebilirsiniz koloniye.

Emirsamet07

Yumurta
28 Kas 2024
25
9
15
LV
0

Benimki dümdüz çiğ kıymayı yedi o tarz protein içerikli yemler deneyebilirsin.

AntMan14

Kraliçe
12 Tem 2024
586
300
325
Ödüller
6
LV
3

Forumda bir arkadaş bir konuda yumurta akı ile balı karıştırıp vermeyi önermişti. Hem enerji hem protein olsun diye.

EnesErsoy45

Süper Majör
Editör Şefi
27 May 2024
151
148
105
Ödüller
1
LV
1

Tüpte bakmanız iyi olur. Canlı yem olmadan sadece protein takviyeleriyle idare edebilirler ama koloninin kaliteli yaşaması için canlı yem alın lütfen. O zamana kadar tohum ve çiğ yumurta beyazıyla eşit hacimdeki balın karışımını birkaç damla olacak şekilde verebilirsiniz.
Messorlar için uzun vadede canlı yem zorunludur. Tetramorium için canlı yem her daim zorunludur. Tohumu ana besin olarak tüketemezler ara besin olarak da tercih etmezler. Yine farklı protein seçenekleri deneyebilirsiniz. Kıyma, kedi maması, köpek maması, salam, sucuk, yumurta-bal tarzı takviyeleri tüketip hayatta kalabilirler ama sağlıklı veya pratik olmaz. Tavsiye etmem.
Forumda bir arkadaş bir konuda yumurta akı ile balı karıştırıp vermeyi önermişti. Hem enerji hem protein olsun diye.
Aslında hem enerji hem protein için değil. Hatta hem enerji hem protein vermeyi denemeyin. Karıncanın türü, en son yediği yemek, proteinin ve karbonhidratın yapısı gibi değişkenler olsa da karıncanız sadece proteini yiyemeyip kurtulabilir veya ikisini yiyip patlayabilir. Mesela buffalo kurdu, ballı su ve Cataglyphis livida minoru bir araya gelince patlayabiliyorlar. Karmaşık bir durum. Yumurta beyazı bal karışımında balın işlevi koku aslında. Sadece yumurta beyazı verince kokusundan yemiyorlar genelde. Bal bunu bastırıyor.

fU3Et.png
fmHny.png

Users who are viewing this thread

Üst Alt