Karınca Dünyası Forum

Üye olmak için hemen ücretsiz bir hesap açın! Oturum açtıktan sonra, kendi konularınızı ve yayınlarınızı ekleyerek bu siteye katılabilecek, ayrıca kendi özel gelen kutunuz aracılığıyla diğer üyelere iletişim kurabileceksiniz!

Tatlı Su Balığı Pterophyllum scalare (Melek Balığı)

3

3213

Misafir
Misafir Üye
pterophyllum-scalare-black.jpg
pterophyllum-scalare-black-marbled.jpg
pterophyllum-scalare-koi.jpg


Latince Adı: Pterophyllum scalare

Ortak İsimler: Albino, Siyah, Altın, Gümüş, Mermer, Koi vb. gibi pek çok farklı renk çeşidine sahip birçok tür vardır; her renk çeşidi için ortak bir isim var gibi görünüyor.

Bakımı: Kolay

Boyut: 6 inç'e (15 cm) kadar

pH: 6 - 7,5

Sıcaklık: 74°F - 84°F (23°C - 29°C)

Su Sertliği: 5° ila 13° dH

Yaşam Süresi: 8 - 10 yıl

Menşei/Habitat: Amazon Nehri

Mizaç/Davranış: Birçok insan bu çiklitlerin saldırgan olup olmadığını merak ediyor mu? Genellikle barışçıldırlar ancak agresif yiyiciler olabilirler ve üreme sırasında bölgesel olabilirler.

Üreme/Çiftleşme/Üreme: Bu balık 7,5 veya daha düşük pH'ta üreyebilir. 78-80F suda üreyebilirler, ancak daha soğuk su da işe yarar, yavrular daha yavaş gelişir. Bunlar substrat yumurtlayıcılarıdır ve yumurtalarını dikey veya çapraz bir yüzeye bırakırlar. Bir çiftiniz olduğunu varsayarsak, üremeleri zor değildir. Bir erkek/dişi çiftiniz olduğunu varsayarsak... canlı bitkilerin, pürüzsüz kayaların veya düz taşların bulunduğu bir akvaryum, yumurtaları yerleştirmek için iyi seçenekler olacaktır. Yumurtalar ebeveynler tarafından yerleştirildikten sonra, yumurtaları yemelerini önlemek için ebeveynlerin çıkarılması genellikle iyi bir fikirdir. Özellikle ilk birkaç üreme denemesinde. Yumurtaların altına yerleştirilen ve yumurtaların üzerinden çok yumuşak bir şekilde akan bir hava taşı, iyi bir kuluçka oranı elde edilmesine yardımcı olacaktır. Ebeveyn melek balığının yüksek kaliteli canlı yemlerle ön koşullandırılması da başarılı bir yumurtadan çıkma şansını artıracaktır.

Minimum Tank Boyutu: Minimum 20 galon, uzun akvaryumları tercih edin.

Tank Arkadaşları: Vatoz, Mavi Gurami, Cüce Gurami, Büyük Tetralar, Bala Köpekbalığı.

Hastalıklar: Bazı yaygın tatlı su balığı hastalığı.

Balık Yemi/Diyet: Genellikle çok iyi yiyicilerdir; pul, pelet, dondurularak kurutulmuş (şişkinlik ve diğer sorunları önlemek için beslenmeden önce yeniden sulandırılmış - Kan kurtları, tuzlu su karidesleri) ve özellikle canlı yiyecekler ve taze sebzeler alırlar. Araştırmalar vermikompost solucanlarının çok iyi çalıştığını göstermiştir.

Cinsiyet: Dişi ve erkek arasında gözle görülür bir fark yoktur. Sadece yumurtlama sırasında erkeği dişiden ayırt edebileceksiniz. Bir dişinin yuvarlak "gözyaşı damlası" şeklinde bir üreme tüpü vardır ve bir erkeğin koni şeklinde bir üreme tüpü vardır. Daha fazla ayrıntı için forumdaki Melek Balığı Nasıl Seks Yapılır konusuna bakın.

pterophyllum-scalare-longfin-leopard.jpg
pterophyllum-scalare-maranon.jpg
pterophyllum-scalare-peru-red-spot.jpg
 

Zeryum

Media
21 Haz 2020
119
38
55
LV
0
 
En az 75 litre akvaryuma ihtiyaç duyarlar, benimkiler karidesleri yedi.
 

Users who are viewing this thread

Üst Alt