Karınca Dünyası Forum

Üye olmak için hemen ücretsiz bir hesap açın! Oturum açtıktan sonra, kendi konularınızı ve yayınlarınızı ekleyerek bu siteye katılabilecek, ayrıca kendi özel gelen kutunuz aracılığıyla diğer üyelere iletişim kurabileceksiniz!

Günlük Trichomyrmex perplexus 0 işçiden 100 işçiye

Açtığın günlüğün öne çıkması için günlük ön ekini kullanabilirsin.

Bahadır

Yumurta
21 Haz 2024
44
22
15
LV
0

IMG-20250325-WA0007(1).jpg
IMG-20250325-WA0005.jpg
IMG-20250325-WA0006.jpg

Bundan önce iki işçisi daha oldu ama pamuğa sıkışıp öldüler bu işçi diğerlerine göre biraz daha büyük 26°-28° derecelerde bulunuyorlar bir hafta ballı su bir hafta canlı yem veriyorum koloninin 100 işçiye ulaşma sürecini buradan paylaşacağım bu türle ilgili çok koloni görüntüsü görmedim o yüzden günlüğünü yapmaya karar verdim.

Benzer konular

F0RM1CA

Kraliçe
12 Tem 2024
760
392
325
Ödüller
9
LV
3

Ekli dosyayı görüntüle 33866Ekli dosyayı görüntüle 33867Ekli dosyayı görüntüle 33868
Bundan önce iki işçisi daha oldu ama pamuğa sıkışıp öldüler bu işçi diğerlerine göre biraz daha büyük 26°-28° derecelerde bulunuyorlar bir hafta ballı su bir hafta canlı yem veriyorum koloninin 100 işçiye ulaşma sürecini buradan paylaşacağım bu türle ilgili çok koloni görüntüsü görmedim o yüzden günlüğünü yapmaya karar verdim.
Merakla devamını bekliyoruz.:)

Terracino

Yumurta
4 Nis 2025
15
1
15
LV
0

Selamlar,

Bu türde ilk işçi çıkmadan da besleme yapmak gerekir mi ?

Bahadır

Yumurta
21 Haz 2024
44
22
15
LV
0

Selamlar,

Bu türde ilk işçi çıkmadan da besleme yapmak gerekir mi ?
Hayır gerekli değil bende besleme yapmadım ilk işçiye kadar
Gönderi otomatik olarak birleştirildi:

IMG-20250411-WA0023.jpg
IMG-20250411-WA0022.jpg
IMG-20250411-WA0021.jpg

İkinci işçisi çıktı 26-28° derecede bulunuyorlar canlı yem olarak un kurdundan bufalo kurduna geçtim protein değeri daha yüksek ve tür küçük olduğu için işçinin çıkış zamanını bilmiyorum bu süreçte olabildiğince az rahatsız ettim tavsiyem koloninin başlangıç aşamasında bufalo kurdu ve şekerli suyla beslenmesi tohumla beslendikleri söylense de şuana kadar tohumla ilgilenmediler ve ya kıramadılar majörler çıktığı zaman vermek daha doğru olur tahminimce majör yolda ortadaki yumurta diğerlerinden çok daha büyük bu kadar erken majör çıkartmasında bufalo kurdundaki protein değerlerinin etkisi olabilir.

Son düzenleme:

Terracino

Yumurta
4 Nis 2025
15
1
15
LV
0

Hayır gerekli değil bende besleme yapmadım ilk işçiye kadar
Gönderi otomatik olarak birleştirildi:

Ekli dosyayı görüntüle 34281Ekli dosyayı görüntüle 34282Ekli dosyayı görüntüle 34283
İkinci işçisi çıktı 26-28° derecede bulunuyorlar canlı yem olarak un kurdundan bufalo kurduna geçtim protein değeri daha yüksek ve tür küçük olduğu için işçinin çıkış zamanını bilmiyorum bu süreçte olabildiğince az rahatsız ettim tavsiyem koloninin başlangıç aşamasında bufalo kurdu ve şekerli suyla beslenmesi tohumla beslendikleri söylense de şuana kadar tohumla ilgilenmediler ve ya kıramadılar majörler çıktığı zaman vermek daha doğru olur tahminimce majör yolda ortadaki yumurta diğerlerinden çok daha büyük bu kadar erken majör çıkartmasında bufalo kurdundaki protein değerlerinin etkisi olabilir.
Hocam selam, son durum nedir ?

Bende de perplexus var ancak 3 ayda anca 1 tane pupaya dönen yumurtam var, gerçekten işçi alması aşırı zor bir türmüş bunu anladım :(

Bahadır

Yumurta
21 Haz 2024
44
22
15
LV
0

Hocam selam, son durum nedir ?

Bende de perplexus var ancak 3 ayda anca 1 tane pupaya dönen yumurtam var, gerçekten işçi alması aşırı zor bir türmüş bunu anladım :(
Bendede olumsuz tam işçi sayım 3 e çıkmıştı yine anlamadığım bir sebebten öldüler gerçekten zor, bi sebebi olmalı ama bulamadım şuan 1 işçisi var o yüzden günlüğe atamıyorum çözücem umarım.

Son düzenleme:

Users who are viewing this thread

Üst Alt