Benzer konular | Forum | Tarih | |||
---|---|---|---|---|---|
![]() |
Kraliçe mi? Türü/Cinsi nedir ? | Tür / Cins Sorgulama | 2 | 276 | |
![]() |
Kraliçe mi? Türü/Cinsi nedir? | Tür / Cins Sorgulama | 6 | 798 | |
![]() |
Bu Hanfendilerin Türü/Cinsi Nedir? | Tür / Cins Sorgulama | 4 | 1K | |
![]() |
Türü/Cinsi nedir? Kraliçe midir | Tür / Cins Sorgulama | 12 | 2K | |
![]() |
Türü/Cinsi nedir, kraliçe midir? | Tür / Cins Sorgulama | 7 | 1K |
15 GaziantepBoyutu kaç mm? Hangi ilde bulundu?
Sanmıyorum.Camponotus XERXES.
Hocam ben fellah olduğunuda düşünüyorum ama xerxes e daha çok benziyor birde bu tür Gaziantep de çok yaygın ondan diyorum zaten işçi çıkmadan kesin birşey söyleyemem sadece öngörü bu ne desek yanlış olurSanmıyorum.
Collingwood ve Agosti(1996) Sayfa 72(371) göz önüne alırsak:
Ekli dosyayı görüntüle 35704
Camponotus fellah kafa önünde kıllara sahip iken Camponotus xerxes'in kafasının altında kıllara sahip olmadığını görüyoruz.
Bu pek yardımcı olmasa da A. Ionescu-Hirsch(2009) Sayfa 4(60) de eklendiğinde,
Ekli dosyayı görüntüle 35703
Camponotus xerxes'in kafasının ön yüzeyinde setaelere sahip olmadığını fakat Camponotus fellah'ta 1-10 arası kıl olduğunu öğreniyoruz.
Bunlar yetmezse AntWeb'ten Camponotus fellah kraliçe bireylerine baktığımızda kafa yüzeyindeki setaeleri görebiliyoruz.
Ekli dosyayı görüntüle 35702
Ekli dosyayı görüntüle 35701
Oldu ki bu örneği beğenmediniz.
Santschi 1938 Typus örneğimiz var efendim.
Ekli dosyayı görüntüle 35705
Ekli dosyayı görüntüle 35700
Setaeler yine bariz.
Öte yandan Camponotus xerxes'in Karavaiev 1909 Typus örneğinin kafasının ventral yüzeyi oldukça kel.Ekli dosyayı görüntüle 35706
Ekli dosyayı görüntüle 35699
Konudaki kraliçe bireyinde de aynı şekilde setaeleri görebiliyoruz.
Ekli dosyayı görüntüle 35707
Fakat kafanın ventralindeki setaelerin çoğu oldukça üst bir bölgede olduğundan içimde bir şüphe kaldı ve cf. fellah dedim.
Mesajımda bahsettiğim tek şey xerxese daha çok benzemediğiydi. Ayrıca Camponotus fellah'ın bulunduğu neredeyse tek şehir Gaziantep.Hocam ben fellah olduğunuda düşünüyorum ama xerxes e daha çok benziyor birde bu tür Gaziantep de çok yaygın ondan diyorum zaten işçi çıkmadan kesin birşey söyleyemem sadece öngörü bu ne desek yanlış olur
![]() |