![]() |
Benzer konular | Forum | Tarih | |||
---|---|---|---|---|---|
![]() |
Türü nedir? | Tür / Cins Sorgulama | 6 | 91 | |
![]() |
Merhaba aranıza yeni katıldım türü nedir? | Tür / Cins Sorgulama | 3 | 206 | |
![]() |
Kraliçe türü nedir? | Tür / Cins Sorgulama | 4 | 466 | |
![]() |
Resimdeki örümcek türü nedir? | Tür / Cins Sorgulama | 2 | 235 | |
D | Bulduğum karınca kraliçe mi ve türü nedir? | Tür / Cins Sorgulama | 5 | 404 |
Ben messor cabitatus olduğunu düşünüyorum.Çoğu yerde kraliçe çene yapısı olsun boyutu,rengi kafa yapısı gibi araştırmalar yapdım ama bende emin değilimEmin değilim ama benim ilk baktığım karıncaya bakarak messor barbarus olduğunu tahmin ediyorum. Tek problem iri karınca görememem. messor structor arasında kaldım.
Türkiye de böyle tür yok.Ben messor cabitatus olduğunu düşünüyorum.Çoğu yerde kraliçe çene yapısı olsun boyutu,rengi kafa yapısı gibi araştırmalar yapdım ama bende emin değilim
Emin misin?Türkiye de böyle tür yok.
Nasıl fotoğraflar çekersem daha iyi olur?Makro fotoğraflar olmadan yapacağınız herhalgi bir tahmin sallamadan öteye geçemez maalesef, özellikle de diğer siyah Messor kraliçelerinden hiç bir farkı olmayan bir kraliçe için.
Bulardamı yalan söylüyor.Lütfen kesin cepavlarınız varsa yazın buna ihtiyacım var.![]()
![]()
Türkiye de böyle tür yok.![]()
Başka bir yöntem varmı?Normal telefon kamerasıyla çekilmez. Özel lensler lazım.
Hocam "Antmaps" üzerinden baktığımızda ise hiçbir kayıt bulunmamakta..Bulardamı yalan söylüyor.Lütfen kesin cepavlarınız varsa yazın buna ihtiyacım var.
Gönderi otomatik olarak birleştirildi:
Başka bir yöntem varmı?
Peki neden başka gerlerde gösteriyo onu anlamadımHocam "Antmaps" üzerinden baktığımızda ise hiçbir kayıt bulunmamakta..
Ekli dosyayı görüntüle 33408antmaps.org
antmaps.org
İşci rengi bazı türleri elemeye yardımcı olabilir ama siyah bi türün kırmızı varyasyonu da olabilir, o yüzden pek bir şey değişmedi gibi.Peki neden başka gerlerde gösteriyo onu anlamadım
Gönderi otomatik olarak birleştirildi:
Ben ışık altında baktığımda işçilerin sırt kısmının kırmızı olduğunu gördüm.Bu işimize yarar mı?
Kraliçenin apdomeni kırmızı,işçilerin sadece sırtları kırmızı messor semirufus olabilir mi?İşci rengi bazı türleri elemeye yardımcı olabilir ama siyah bi türün kırmızı varyasyonu da olabilir, o yüzden pek bir şey değişmedi gibi.
Benim fikrim bu ama başka sırtı kırmızı olan bir messor türü bilmiyorumFotoğrafında siyah gözüküyor bir, messor semirufus türkiyede var iki. https://antwiki.org/wiki/Messor_semirufus bunla benziyor mu üç?
Fotoğraflar yetersiz. 2. Nesil çıktığında minorlardan birini feda edip makro görüntüsünü atarsanız türüne bakarım.Türü nedir?
Yaklaşık 3 aydır bende olan messor cinsi kraliçenin türünü öğrenmek istiyorum.Ekli dosyayı görüntüle 33394
Messor barbarus Türkiyede kaydı olan bir tür değil, yunan türü. M. structor da bu fotoyla kraliçeden ayırabileceğiniz bir tür değil. Ne kıllar, ne kabuktaki çizgiler, ne petiole şekli, ne göz boyutu, ne spine varlığı ne de renkler belli oluyor. Her gördüğünüz siyah messora strutor demeyin, çok fazla siyah messor var.Emin değilim ama benim ilk baktığım karıncaya bakarak messor barbarus olduğunu tahmin ediyorum. Tek problem iri karınca görememem. messor structor arasında kaldım.
Ben messor cabitatus olduğunu düşünüyorum.Çoğu yerde kraliçe çene yapısı olsun boyutu,rengi kafa yapısı gibi araştırmalar yapdım ama bende emin değilim
Türkiye de böyle tür yok.
Messor cabitatus diye bir tür yok, Messor capitatus o. Türkiye'de var. Kraliçe boyutu 16mm civarında olan koca bir türdür. Fotoğraftakinin o olduğunu sanmıyorum, benzetemedim.Bulardamı yalan söylüyor.Lütfen kesin cepavlarınız varsa yazın buna ihtiyacım var.
Messor wasmanni complexin herhangi bir türü olabilir hala. Kraliçelerin yeterli sayıda literatür verisi yok. Messorlar camponotus veya pheidole gibi sabit detaylar ile türü tespit edebileceğimiz bir cins de değil bazı durumlarda. Kraliçe bir tür ile cuk diye oturuyor olsa bile o tür olmayabilir. Aynı türdeki tüm kraliçeler farklı olabilir. Bilemiyoruz bunu.Ben ışık altında baktığımda işçilerin sırt kısmının kırmızı olduğunu gördüm.Bu işimize yarar mı?
Semirufus işçileri minyatür hebraeuslar gibi. Messor cf. wasmanni diyorum kraliçenize.Kraliçenin apdomeni kırmızı,işçilerin sadece sırtları kırmızı messor semirufus olabilir mi?
Benim minörlerim ve kraliçem sadece ışık geldiğinde apdomeni kırmızı olduğu belli oluyor.elimdeki kraliçelerin bazılarıda bu detay gözükmekte,ayrıca messor capitatus yazacakken otomatik çeviri dolayısıyla messor cabitatus oldu bende yeni gördüm.tür de emin seniz ona göre besleme yada ortam ayarlicam teşekkürlerFotoğraflar yetersiz. 2. Nesil çıktığında minorlardan birini feda edip makro görüntüsünü atarsanız türüne bakarım.
Messor barbarus Türkiyede kaydı olan bir tür değil, yunan türü. M. structor da bu fotoyla kraliçeden ayırabileceğiniz bir tür değil. Ne kıllar, ne kabuktaki çizgiler, ne petiole şekli, ne göz boyutu, ne spine varlığı ne de renkler belli oluyor. Her gördüğünüz siyah messora strutor demeyin, çok fazla siyah messor var.
Messor cabitatus diye bir tür yok, Messor capitatus o. Türkiye'de var. Kraliçe boyutu 16mm civarında olan koca bir türdür. Fotoğraftakinin o olduğunu sanmıyorum, benzetemedim.
Messor wasmanni complexin herhangi bir türü olabilir hala. Kraliçelerin yeterli sayıda literatür verisi yok. Messorlar camponotus veya pheidole gibi sabit detaylar ile türü tespit edebileceğimiz bir cins de değil bazı durumlarda. Kraliçe bir tür ile cuk diye oturuyor olsa bile o tür olmayabilir. Aynı türdeki tüm kraliçeler farklı olabilir. Bilemiyoruz bunu.
Semirufus işçileri minyatür hebraeuslar gibi. Messor cf. wasmanni diyorum kraliçenize.
Messor dentatus kraliçe ve işçisi
Ekli dosyayı görüntüle 33437Ekli dosyayı görüntüle 33436
Messor wasmanni kraliçe ve işçisi
Ekli dosyayı görüntüle 33438
Ekli dosyayı görüntüle 33443
Spine ile ayrılabilir gibi duruyorlar. Petioleler de benzer ama aynı değil.
Araştırma yapdım ve farklı kasıtları olduğunu gördüm ama kesinmi bilmiyorum bu konuda yardımcı olur musunuz?Fotoğraflar yetersiz. 2. Nesil çıktığında minorlardan birini feda edip makro görüntüsünü atarsanız türüne bakarım.
Messor barbarus Türkiyede kaydı olan bir tür değil, yunan türü. M. structor da bu fotoyla kraliçeden ayırabileceğiniz bir tür değil. Ne kıllar, ne kabuktaki çizgiler, ne petiole şekli, ne göz boyutu, ne spine varlığı ne de renkler belli oluyor. Her gördüğünüz siyah messora strutor demeyin, çok fazla siyah messor var.
Messor cabitatus diye bir tür yok, Messor capitatus o. Türkiye'de var. Kraliçe boyutu 16mm civarında olan koca bir türdür. Fotoğraftakinin o olduğunu sanmıyorum, benzetemedim.
Messor wasmanni complexin herhangi bir türü olabilir hala. Kraliçelerin yeterli sayıda literatür verisi yok. Messorlar camponotus veya pheidole gibi sabit detaylar ile türü tespit edebileceğimiz bir cins de değil bazı durumlarda. Kraliçe bir tür ile cuk diye oturuyor olsa bile o tür olmayabilir. Aynı türdeki tüm kraliçeler farklı olabilir. Bilemiyoruz bunu.
Semirufus işçileri minyatür hebraeuslar gibi. Messor cf. wasmanni diyorum kraliçenize.
Mikroskop dan başka bir seçenek varmı? Yoksada ölü bir tane bulabilirsem denicemFotoğraflar yetersiz. 2. Nesil çıktığında minorlardan birini feda edip makro görüntüsünü atarsanız türüne bakarım.
İnternete baktığımda da her yerde farklı cevap gösteriyor bence en iyisi yapay zekaChat GPT'ye güven olmaz. Emin misin deyince kendi cevabını zaten hatalı kabul ediyor. İnternetten bilgi almak daha doğru.
![]() |