Karınca Dünyası Forum

Üye olmak için hemen ücretsiz bir hesap açın! Oturum açtıktan sonra, kendi konularınızı ve yayınlarınızı ekleyerek bu siteye katılabilecek, ayrıca kendi özel gelen kutunuz aracılığıyla diğer üyelere iletişim kurabileceksiniz!

Un kurdu böceği

• Konbuyu başlatan özca
  • Başlangıç tarihi
  • Okuma süresi: 0:09
fXFnO.png

özca

Pupa
6 Eki 2024
68
26
30
LV
0

Arkadaşlar, bu un kurdu böcekleri una gömülüyor, hiç yumurtalıkta durmuyorlar. Acaba daha karanlık bir ortam mı istiyorlar yoksa farklı bir şey mi var?

Benzer konular

özca

Pupa
6 Eki 2024
68
26
30
LV
0

genel olarak ortamın bi fotosu olur yataklıkları falan
Fotoğraf atar mısınız
yataklıkların da yulaf ,mısır unu, tam buğday unu galeta unu bide 1 kilo biryerden getirdiğim kepek var ince
Gönderi otomatik olarak birleştirildi:

genel olarak ortamın bi fotosu olur yataklıkları falan
Fotoğraf atar mısınız
yataklıkların da yulaf ,mısır unu, tam buğday unu galeta unu bide 1 kilo biryerden getirdiğim kepek var ince

Ekli dosyalar

• Screenshot_20241204_181821_Gallery.jpg
    Screenshot_20241204_181821_Gallery.jpg
    156.6 KB · Görüntüleme: 50

Esti

Yumurta
2 Ara 2024
31
17
15
LV
0

yeterli beslemeyi alamamış olabilirler yumurta atacaklarında yukarı çıkacaklardır sana önerim beslemeyi havuç ve patates ile yapman böylece su ihtiyaçlarını da karşılamış olurlar bir kaç dilim patates iş görecektir bunun için fotoğrafta gözükenden daha ufak olsun ama 2-3 tane falan olsun hazır olduklarında yumurtayı atarlar zaten bu arada ne zamandır bekliyorsun hemen hızlı olacak bir süreç değil bu söylemek istedim

ayrıca hazır yataklık satan siteler de var ankara yem bunun için iyi örnek olabilir gayet de uygun fiyata bulabilirsin belki hazırladığın yataklığın karışımını beğenmemış olabilirler yeterli gelmemiş olabilir

özca

Pupa
6 Eki 2024
68
26
30
LV
0

yeterli beslemeyi alamamış olabilirler yumurta atacaklarında yukarı çıkacaklardır sana önerim beslemeyi havuç ve patates ile yapman böylece su ihtiyaçlarını da karşılamış olurlar bir kaç dilim patates iş görecektir bunun için fotoğrafta gözükenden daha ufak olsun ama 2-3 tane falan olsun hazır olduklarında yumurtayı atarlar zaten bu arada ne zamandır bekliyorsun hemen hızlı olacak bir süreç değil bu söylemek istedim

ayrıca hazır yataklık satan siteler de var ankara yem bunun için iyi örnek olabilir gayet de uygun fiyata bulabilirsin belki hazırladığın yataklığın karışımını beğenmemış olabilirler yeterli gelmemiş olabilir
Malesef dışarıdan yataklık alamam fakat zaten 2 tane un kurdu böceği var onlarda una gömülüp gömülüp duruyor yani hiç gozukmuyorlar

Esti

Yumurta
2 Ara 2024
31
17
15
LV
0

Malesef dışarıdan yataklık alamam fakat zaten 2 tane un kurdu böceği var onlarda una gömülüp gömülüp duruyor yani hiç gozukmuyorlar
onun anormal bir davranış olduğunu düşünmüyorum ya dediğim gibi belki beslemeyi yapmadan önce un içerisinden çıkartıp besleme esnasında gözlemleyebilirsiniz yataklık içine gömülüyorlarsa daha hazır değillerdir

özca

Pupa
6 Eki 2024
68
26
30
LV
0

onun anormal bir davranış olduğunu düşünmüyorum ya dediğim gibi belki beslemeyi yapmadan önce un içerisinden çıkartıp besleme esnasında gözlemleyebilirsiniz yataklık içine gömülüyorlarsa daha hazır değillerdir
Tamamdır bir dilim salatalık koysam olurmu

gulletopu

Pupa
30 Tem 2024
80
31
30
LV
0

Teşekkürler cevaplar için hayır yüzeye çıkıp hiç karşılaşmıyolar karşılaşmayıp çiftleşmicekler diye endişeleniyorum
Eğer 2 taneyse cinsiyetleri aynı olabilir üretim ve döngü için en az 50 tane böcek olması lazım iki taneyle üretim yapmanız çok meşakkatli olacaktır.

gulletopu

Pupa
30 Tem 2024
80
31
30
LV
0

Hayır iki tane degıl
O zaman alan daraltmaya gideceksiniz, dar alanda karşılaşma ihtimalleri daha fazla olur, ayrıca dışarıda çiftleşmelerini istiyorsanız karanlık bir ortam olması gerekiyor, kendileri viyollerin altında çiftleşiyor olabilir bundan dolayı da siz göremiyorsunuzdur.

özca

Pupa
6 Eki 2024
68
26
30
LV
0

O zaman alan daraltmaya gideceksiniz, dar alanda karşılaşma ihtimalleri daha fazla olur, ayrıca dışarıda çiftleşmelerini istiyorsanız karanlık bir ortam olması gerekiyor, kendileri viyollerin altında çiftleşiyor olabilir bundan dolayı da siz göremiyorsunuzdur.
Aslında şuanda 70 adet pupa var fakat iki tane böcekte kaldılar.

Ve ben kendim koyuyorum bizzat yemeğe geri una gömülüyolar

Esti

Yumurta
2 Ara 2024
31
17
15
LV
0

Aslında şuanda 70 adet pupa var fakat iki tane böcekte kaldılar.

Ve ben kendim koyuyorum bizzat yemeğe geri una gömülüyolar
Hocam zaten pek bi yemek ihtiyaçları yok o kısıma takılma gece olduğunda karanlıkken çıkıp yiyorlardır sen alıp çıkartırsan stres yapıp yemez kaçarlar zaten arkadaşın da dediği gibi alanı daraltman iyi olabilir

Users who are viewing this thread

Üst Alt