Karınca Dünyası Forum

Üye olmak için hemen ücretsiz bir hesap açın! Oturum açtıktan sonra, kendi konularınızı ve yayınlarınızı ekleyerek bu siteye katılabilecek, ayrıca kendi özel gelen kutunuz aracılığıyla diğer üyelere iletişim kurabileceksiniz!

Yemek yemeyen crematogaster

fXFnO.png

SavelyeE

Pupa
10 Eki 2024
91
25
30
LV
0

Elimdeki crematogaster schmidti türü kraliçeme bir türlü yemek yediremedim, claustral tür olduğunun farkındayım ancak 2,5 ay oldu, şekerli su, bal, ballı su, çiğ yumurta, pişmiş sarı beyaz yumurta, balık yemi, un kurdu, kıyma denedim, hiçbirinin yüzüne bile bakmadı, diğerleri en azından şekerli su içti ama bunda öyle bişi olmadı, abdomeni küçüldü iyice ölmesini gözlüyorum resmen sizce ne yapıyım.
Ayrıca 40 gün yumurtaları büyümediği için kış uykusuna yatırdım uyandırmaya hazırlanıyorum

Benzer konular

F0RM1CA

Kraliçe
Deneyimli Hobici
12 Tem 2024
630
324
325
Ödüller
8
LV
3

Uyandırdıktan sonra şekerli su verin sonrasında protein deneyin tekrardan.

EnesErsoy45

Süper Majör
Editör Şefi
Deneyimli Hobici
27 May 2024
169
165
105
Ödüller
2
LV
1

Elimdeki crematogaster schmidti türü kraliçeme bir türlü yemek yediremedim, claustral tür olduğunun farkındayım ancak 2,5 ay oldu, şekerli su, bal, ballı su, çiğ yumurta, pişmiş sarı beyaz yumurta, balık yemi, un kurdu, kıyma denedim, hiçbirinin yüzüne bile bakmadı, diğerleri en azından şekerli su içti ama bunda öyle bişi olmadı, abdomeni küçüldü iyice ölmesini gözlüyorum resmen sizce ne yapıyım.
Ayrıca 40 gün yumurtaları büyümediği için kış uykusuna yatırdım uyandırmaya hazırlanıyorum
Keyfi olarak yemek yemeyebilir ama yemediği yargısına ne kadar süre gözlemleyerek vardınız?

SavelyeE

Pupa
10 Eki 2024
91
25
30
LV
0

Keyfi olarak yemek yemeyebilir ama yemediği yargısına ne kadar süre gözlemleyerek vardınız?
Kraliçeleri zaten aynı anda besleme yapıyodum, hepsi de 20 dk içinde bitiriyodu şekerli suyu, 2 3 kere besleme yaptım ama hiç birinde o kraliçe şekerli suyu içmedi, en sonunda ayrı bi yere alıp farklı farklı şeyler denedim, yediğini anlayım diye koyduğum şeyin şeklini ve yerini ayarlayıp 1 2 gün bırakıyodum, tabi hepsi aynı yerinde aynı şeklinde duruyo oluyodu, bunun dışında diğerlerinin abdomeni beslenme sonrası büyürken bu kraliçenin abdomeni gittikçe küçülüyo.

Users who are viewing this thread

Üst Alt