Karınca Dünyası Forum

Üye olmak için hemen ücretsiz bir hesap açın! Oturum açtıktan sonra, kendi konularınızı ve yayınlarınızı ekleyerek bu siteye katılabilecek, ayrıca kendi özel gelen kutunuz aracılığıyla diğer üyelere iletişim kurabileceksiniz!

Yemek yemeyen karıncalar

fXFnO.png

kubiilayshn

Yumurta
1 Kas 2024
7
0
5
LV
0

2,5 aydır beslediğim companatus kraliçem 2.iççiden sonra hiç yemek yemiyor un kurdu dahil hiçbir besini kabul etmiyor şekerli su takviyesi yapıyorum sadece farklı bir tür olma ihtimali varmıdır?

Ekli dosyalar

• IMG_2519.jpeg
    IMG_2519.jpeg
    187.9 KB · Görüntüleme: 69
  • IMG_2518.jpeg
    IMG_2518.jpeg
    214.4 KB · Görüntüleme: 57
  • IMG_2520.jpeg
    IMG_2520.jpeg
    203.3 KB · Görüntüleme: 68

Benzer konular

SavelyeE

Pupa
10 Eki 2024
91
25
30
LV
0

Birkaç hafta vermediğim oluyor yemedikleri için sonra tekrar deniyorum ama yüzüne bakmıyorlar Un kurdu salam böcek vs besinler denedim
Tek bi nedeni olmuyo bazen, en çok görülen neden ihtiyaçlarının olmaması olabiliyo, stres olabiliyo, aynı besinlerden sürekli verilmesi olabiliyo, kış uykusu hazırlığı da olabilir belki, koloninin genel durumu nasıl, sıcaklık, yumurta vs

kubiilayshn

Yumurta
1 Kas 2024
7
0
5
LV
0

Ne sıklıkla besleme yapıyosunuB

Ne sıklıkla besleme yapıyosunuz
Birkaç hafta vermediğim oluyor yemedikleri için sonra tekrar deniyorum ama yüzüne bakmıyorlar Un kurdu salam böcek vs besinler denedim
Tek bi nedeni olmuyo bazen, en çok görülen neden ihtiyaçlarının olmaması olabiliyo, stres olabiliyo, aynı besinlerden sürekli verilmesi olabiliyo, kış uykusu hazırlığı da olabilir belki, koloninin genel durumu nasıl, sıcaklık, yumurta vs
antalya soğuğu var biraz, yumurta bayadır gözlemleyemedim strese sokacak bişey yapmıyorum uzun zamandır.

SavelyeE

Pupa
10 Eki 2024
91
25
30
LV
0

antalya soğuğu var biraz, yumurta bayadır gözlemleyemedim strese sokacak bişey yapmıyorum uzun zamandır.
Tüpün içi soğuksa kış uykusu moduna giriyo olabilirler, metabolizmaları yavaşladığından da çok yemek yemezler, yemek yedikleri andan itibaren 5 günde bir vermeyi deneyebilirsin

EnesErsoy45

Süper Majör
Editör Şefi
Deneyimli Hobici
27 May 2024
169
165
105
Ödüller
2
LV
1

Camponotus festai kolonisi. Camponotuslar yemek seçerler. Un kurdu da emin olun devamlı yenilecek kadar güzel ve besleyici bir yem değil. Tecrübeyle söylüyorum:)
Farklı yemler deneyin. Buffalo kurdu, morio kurdu ve dubia güvenli yemlerden. Lobster, tartara, cırcır, çekirge gibi alternatifleri de değerlendirebilirsiniz, keyfiniz bilir. Bu yemleri alana kadar çiğ yumurta beyazını eşit hacimdeki bal ile karıştırıp bir damla vermeyi deneyebilirsiniz.

Users who are viewing this thread

Üst Alt