Üye olmak için hemen ücretsiz bir hesap açın! Oturum açtıktan sonra, kendi konularınızı ve yayınlarınızı ekleyerek bu siteye katılabilecek, ayrıca kendi özel gelen kutunuz aracılığıyla diğer üyelere iletişim kurabileceksiniz!
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
1-)Dış Filtre :
Debisini uygun seçerseniz en iyi biyolojik döngüyü ve temizliği bu filtreyle sağlarsınız. Kova şeklindedir su alttan girip temizlenerek üst taraftan çıkar bazı dış filtrelerde tam tersi olur çok önemli bir durum değildir. Su girdikten sonra filtrenin modeline veya markasına...
Bioball : Bakterilerin yerleşmesi için girintili çıkıntılı yüzeyi vardır ayrıca suyun akışını farklı yönlere dağıtır bu sayede su filtrenin her yerinde akıntı yapar
Seramik Halkalar : Bakterilerin yerleşip üremesi için pürüzlü yüzeyi vardır. Çok iyi bakteri tutar. Bioballa göre daha ucuzdur...
Filtrenizi aldığınızda ürün bilgisi olarak üstünde saatte kaç litre su temizlediği yazar bu gereğinden fazla olursa suyun dalgalanması yani debisi artar. Eğer gereğinden fazla debi yaparsa balıklarınız suya bir süre sonra direnç gösteremez hale gelir ve ölürler. Daha kötü bir senaryoda ise...
Kültür Nedir :Kültür akvaryumdaki en önemli şeydir. Olmazsa olmazdır. Akvaryumda yaşayan sağlıklı ve sağlıksız bakteriler vardır. Sağlıklı bakteri kültürünün akvaryuma oturtulması sağlanır. Aslında akvaryum hobisi bu kültürü oturtmaktan ibarettir.
Kültür Nasıl Oturtulur? Akvaryumunuza kültür...
aga o tür kimyasal dengeler dış filtren varsa öle ayarlarsın veya gübreyle ben hiç uğraşmadım onlarla sen bakteri kültürünü oturtturmaya çalış uğraşma bence tabi ne kadar doğru olur bilmiyorum
söylediklerimi alman yeterli olur ekim işlemi sırasında dikkat etmenler gereken şeyler dışında bi bakımları yok zaten ayrıca zemin bitkisi için güzel bi tavsiye veriyim eurostarın tohumlarından alabilirsin hem ucuz olur istersen tohumdan çimlendirmeyi de anlatabilirim.
Bu kısmı sonradan...