Karınca Dünyası Forum

Üye olmak için hemen ücretsiz bir hesap açın! Oturum açtıktan sonra, kendi konularınızı ve yayınlarınızı ekleyerek bu siteye katılabilecek, ayrıca kendi özel gelen kutunuz aracılığıyla diğer üyelere iletişim kurabileceksiniz!

Yeniyim - Messor Barbarus 20 işçili koloni arıyorum veya alternatif tür ne olabilir ? (10 yaşındaki çocuğun bakabileceği)

bhrgls

Yumurta
15 Tem 2025
3
0
5
LV
0

Merhabalar. Aranıza yeni katıldım. 1 Messor Barbarus Kraliçe (yumurtalı, larva ve pupalı?) + 20 işçili koloni arıyorum. Forumdan bayağı bilgi edindim ancak yeni başlık açtım, umarım sorun olmaz.

Ben yurtdışında yaşıyorum. Karınca hobisini, Türkiye'de yaşayan 10 yaşındaki yeğenim için araştırıyorum. Bilim, biyoloji ile çok ilgili. Aklıma ona bir karınca evi almak geldi. Bu, İspanya'dan bir set halinde geldi (ekte görebilirsiniz). Yalnız sorunum şu ki, kraliçe ve işçi karıncaları, canlılar uçağa alınmadığı için Türkiye'ye götüremiyorum. Dolayısıyla Türkiye'den Kraliçe ve işçi arılardan oluşan minik bir koloni almaya ihtiyacım var. Normalde gelen koloni, Messor Barbarus. Avrupa ve İber Yarımadası'nda yaygın bir türmüş. Yetiştirilmesi kolay, hobiye başlangıç için ideal, ve granivormus (tohum yiyen).

Size sorum şu: Bu tür elinizde / Türkiye'de var mıdır? 2020 mesajlarında Trakya Üni'nin yayınladığı Türkiye karınca listesinden çıkarıldığı yazıyor. Yoksa, başlangıç için koloni alabileceğim, yetiştirilmesi kolay, yine mümkünse granivor tür önerisi yapabilir misiniz? (Sürekli böcek / kurt alımı yapamaz muhtemelen küçük yeğenim).

Gelen kolonide 1 ad Kraliçe, yumurta, larva ve pupalar ile 15-30 arası işçi karınca olduğu yazıyor. Sanırım benim de benzer sayılarda bir koloni almam gerekiyor. Hobinin asıl amacı küçük bir tüpten başlayarak büyütüp kendi kolonimizi oluşturmamız sanırım. Ancak yeğenim için çok zor olur. Mümkünse elimdeki "Ant House"a direk koyabileceğim, gözlem yapabilmek için bol bol tünel açan :) hazır bir koloni arıyorum. Ekte kum dolu alttaki pleksi sandviçin boyutu 25cm x 20cm x 15mm ; üstteki kutu 30cm x 10cm x 65mm.

Tohumları da Türkiye'ye götüremediğimden, Türkiye'den almaya ihtiyacımız var. Önereceğiniz türe göre hangi tohumlardan / yiyecekten almamız gerekir ?

Not : Satın alım için forumlarda bulduğum şu sitelere ayrıca sordum, bilgi bekliyorum : karıncasanatistore, undergroundantworld, antstoreturkey.
Karıncalar Bandırma'ya gidecek.

Destekleriniz için şimdiden teşekkürler.

Ekli dosyalar

• Karınca evi.jpg
    Karınca evi.jpg
    179.2 KB · Görüntüleme: 319
  • Karınca seti.jpg
    Karınca seti.jpg
    123 KB · Görüntüleme: 136