Karınca Dünyası Forum

Üye olmak için hemen ücretsiz bir hesap açın! Oturum açtıktan sonra, kendi konularınızı ve yayınlarınızı ekleyerek bu siteye katılabilecek, ayrıca kendi özel gelen kutunuz aracılığıyla diğer üyelere iletişim kurabileceksiniz!

Phidippus Regius Hobisine Başlangıç ve Üretici Arayışı

Aptreas

Yumurta
13 May 2026
4
1
15
LV
0

Merhabalar,

Uzun süredir hayranlıkla takip ettiğim zıplayan örümcek hobisine, doğru adımlarla başlangıç yapmak istiyorum. Forumdaki mevcut konuları ve bakım rehberlerini dikkatle inceledim; ancak güncel olarak sağlıklı bir canlı temin edebileceğim güvenilir bir kanal bulmakta zorlandım.

Özellikle Phidippus regius türüyle ilgileniyorum. Canlının hem sağlığı hem de ev ortamına adaptasyonu açısından, doğadan yakalanmış (WC) yerine mutlaka esaret altında üretilmiş (Captive Bred / CB) bir birey ile başlamayı hedefliyorum. Eğer mümkünse L3 veya L4 evresindeki (sling) yavrular önceliğimdir.

Siz değerli hobicilere ve tecrübeli üreticilere şu iki konuda danışmak istiyorum:

1. Elinde kendi üretimi olan veya yakın zamanda üretim planlayan, güvenilir bir hobicimiz var mıdır?
  2. Bu canlıyı sahiplendikten sonra, özellikle Türkiye iklim koşullarında (nem dengesi vb.) ilk hafta adaptasyon süreci için ekstra tavsiyeleriniz olur mu?
Amacım bu canlıya en iyi yaşam koşullarını sunarak hobiye uzun vadeli ve bilinçli bir giriş yapmaktır. Bilgi ve tecrübelerinizi paylaşırsanız çok memnun olurum.

Değerli vaktinizi ayırdığınız için şimdiden teşekkürler, herkese iyi hobiler dilerim.

Benzer konular

Aptreas

Yumurta
13 May 2026
4
1
15
LV
0

Doğada olmadığı konusunda haklısın; Phidippus regius veya Audax gibi türler Kuzey Amerika kökenli oldukları için bizim coğrafyamızda endemik olarak bulunmuyorlar. Ancak 'besleyen yok' kısmı biraz eksik bir bilgi olmuş. Türkiye'de bu hobiye profesyonel düzeyde gönül vermiş, kapalı devre gruplarda üretim yapan ve yurt dışındaki (Almanya - Insektenliebe gibi) saygın üreticilerle dirsek temasında olan ciddi bir kitle var.

Şu an gümrük prosedürleri ve lojistik zorluklar nedeniyle 'nadir' kategorisinde oldukları doğru ama imkansız değiller. Ben şu an Almanya'dan CB (Captive Bred) ve özel varyasyonlu (Rastafari gibi) yavruların getirilmesi ve gümrük stratejileri üzerine çalışıyorum. Amacım bu türlerin Türkiye’deki hobi standartlarını bir adım yukarı taşımak. Elinde bu türlerden olan veya üretimiyle ilgilenen arkadaşlara her zaman kapım açık, bilgi paylaşımı yapabiliriz.

İyi hobiler!

AyazAta

Yumurta
16 May 2026
3
1
15
LV
0

Doğada olmadığı konusunda haklısın; Phidippus regius veya Audax gibi türler Kuzey Amerika kökenli oldukları için bizim coğrafyamızda endemik olarak bulunmuyorlar. Ancak 'besleyen yok' kısmı biraz eksik bir bilgi olmuş. Türkiye'de bu hobiye profesyonel düzeyde gönül vermiş, kapalı devre gruplarda üretim yapan ve yurt dışındaki (Almanya - Insektenliebe gibi) saygın üreticilerle dirsek temasında olan ciddi bir kitle var.

Şu an gümrük prosedürleri ve lojistik zorluklar nedeniyle 'nadir' kategorisinde oldukları doğru ama imkansız değiller. Ben şu an Almanya'dan CB (Captive Bred) ve özel varyasyonlu (Rastafari gibi) yavruların getirilmesi ve gümrük stratejileri üzerine çalışıyorum. Amacım bu türlerin Türkiye’deki hobi standartlarını bir adım yukarı taşımak. Elinde bu türlerden olan veya üretimiyle ilgilenen arkadaşlara her zaman kapım açık, bilgi paylaşımı yapabiliriz.

İyi hobiler!
Gümrük stratejileri üzerine derken bu işi siz mi yapmak istiyorsunuz TR'de Jumping Spider için? Peki girişimleriniz ne durumda? Umarım yapabilirsiniz.

Aptreas

Yumurta
13 May 2026
4
1
15
LV
0

Gümrük stratejileri üzerine derken bu işi siz mi yapmak istiyorsunuz TR'de Jumping Spider için? Peki girişimleriniz ne durumda? Umarım yapabilirsiniz.
Yok kanka üretim değil ben sadece kendime bir tane alıp beslemek istiyorum. Öyle büyük bir niyetim veya girişimim falan yok yani.
Gümrük stratejisi dediğim şey de aslında şu Malum artık 1 dolarlık şeyi bile getirtmek dert oldu gümrükte takılmadan veya hayvana yolda bir şey olmadan nasıl sağ salim sokarım diye kafa yoruyorum sadece
Yani bütün bu araştırmam, masamın üstünde duracak o tek bir ufaklık için İyi dileklerin için sağ ol bakalım çözebilecek miyiz

AyazAta

Yumurta
16 May 2026
3
1
15
LV
0

Yok kanka üretim değil ben sadece kendime bir tane alıp beslemek istiyorum. Öyle büyük bir niyetim veya girişimim falan yok yani.
Gümrük stratejisi dediğim şey de aslında şu Malum artık 1 dolarlık şeyi bile getirtmek dert oldu gümrükte takılmadan veya hayvana yolda bir şey olmadan nasıl sağ salim sokarım diye kafa yoruyorum sadece
Yani bütün bu araştırmam, masamın üstünde duracak o tek bir ufaklık için İyi dileklerin için sağ ol bakalım çözebilecek miyiz
Hadi bakalım, gelişme olursa bizi bilgilendirirsin o zaman :)

Users who are viewing this thread

Üst Alt