Karınca Dünyası Forum

Üye olmak için hemen ücretsiz bir hesap açın! Oturum açtıktan sonra, kendi konularınızı ve yayınlarınızı ekleyerek bu siteye katılabilecek, ayrıca kendi özel gelen kutunuz aracılığıyla diğer üyelere iletişim kurabileceksiniz!

Tatlı Su Balığı Amatitlania nigrofasciata (Zebra Ciklet/Mahkum Ciklet)

3

3213

Misafir
Misafir Üye
amatitlania-nigrofasciata-6.jpg
amatitlania-nigrofasciata-12.jpg


Latince Adı: Amatitlania nigrofasciata

Ortak İsimler: Hükümlü, Zebra Çiklit, Albino Hükümlü.

Bakımı: Kolay

Boyut: 4 inçe (10 cm) kadar

pH: 7 - 8

Su Sertliği: 10° ila 15° dH

Sıcaklık: 70°F - 80°F (21°C - 27°C)

Yaşam Süresi(Ömrü): 8 - 10 yıl, belki biraz daha uzun.

Menşei/Habitat: Guatemala, Orta Amerika

Mizaç/Davranış: Pek çok çiklit gibi, hükümlüler de, özellikle üreme sırasında, kendi bölgesini savunma konusunda bir istisna değildir. Kendilerini koruyacaklar ve diğer balıklara zarar verebileceklerdir.

Üreme: Yetiştirilmesi çok kolaydır ve harika ebeveynlerdir. Kil veya plastik türde bir mağara (saksı) sağlayın; bir erkek ve bir dişiniz olduğunu varsayarak eşleşmelidirler. Yumurtaları saksının duvarlarına veya üstüne koymalıdırlar. Yumurtalar 3 ila 4 gün içinde çatlayacaktır ve ebeveynler onları gözleyebilecekleri bir çukura yerleştirebilirler. 4 ila 5 gün daha sonra serbest yüzmeye başlamalı ve onlara ezilmiş pul yem ve/veya salamura karides beslemelisiniz.

Minimum Tank(Akvaryum) Boyutu: 20 galon (78 litre)

Tank Arkadaşları: Onları çiftleştirmeye çalışıyorsanız, onları bir tankta çift olarak tek başına tutmak en iyisidir. Diğer büyük çiklitlerle iyi anlaşırlar ancak zaman zaman biraz saldırganlık görebilirsiniz. Onları topluluk akvaryumuna koymayın.

Hastalıklar: Tatlı Su Balıkları Hastalığı - Teşhis, Belirtiler ve Tedavi.

Balık Yemi/Diyet: Pul, dondurulmuş, dondurularak kurutulmuş, canlı ve cichild pelletleri dahil olmak üzere neredeyse tüm akvaryum balıkları yemlerini kabul etmelidirler.

Cinsiyet: Erkekler aynı yaştaki kadınlardan daha büyük olabilir. Dişilerin karnında genellikle pembe veya turuncu bulunur. Erkeklerin sırt yüzgeçleri daha uzun olabilir.​
 

Users who are viewing this thread

Üst Alt