Karınca Dünyası Forum

Üye olmak için hemen ücretsiz bir hesap açın! Oturum açtıktan sonra, kendi konularınızı ve yayınlarınızı ekleyerek bu siteye katılabilecek, ayrıca kendi özel gelen kutunuz aracılığıyla diğer üyelere iletişim kurabileceksiniz!

Tatlı Su Balığı Pantodon buchholzi (Afrika Kelebek Balığı)

aka

Media
Destek Şefi
22 Tem 2023
62
62
50
Ödüller
2
LV
1
 

1716041104252.png
1716042067494.png



Bilimse Adı: Pantodon buchholzi

Ortak İsimler: Tatlı Su Kelebeği

Bakımı: Kolay-Orta

Boyut: 4 inçe (10 cm) kadar

pH: 6-7,5

Sıcaklık: 75°F - 82°F (24°C - 28°C)

Yaşam Süresi(Ömrü): 5 yıl veya daha fazla.

Menşei/Habitat: Afrika

Mizaç/Davranış: Yüzeyde beslenen daha küçük balıkları ve balta balığı gibi yüzeye yakın yerlerde asılı kalan daha küçük balıkları yemeye çalışabilir .


Üreme: Tutsak ortamda Afrika Kelebek Balığı üremek zor olabilir, çünkü yumurtlamak için belirli koşullara ihtiyaç duyarlar. Üreme sırasında erkek, dişi yumurtalarını bırakacağı su yüzeyinde bir köpük yuvası yapar. Dişi yumurtalarını bıraktıktan sonra erkek, yumurtaları ve yavruları çıkana kadar yuvayı korur ve bakımını yapar.

Minimum Tank(Akvaryum) Boyutu: 20 galon (78 litre)

Tank Arkadaşları: Benzer boyutta ve daha büyük tank arkadaşlarıyla birlikte tutulurlarsa nispeten barışçıl olabilirler. Onları daha küçük, üstte yaşayan balıklarla tutmaktan kaçının.

Hastalıklar: Tatlı Su Balıkları Hastalıkları

Balık Yemi/Diyet: Omnivordur; canlı yiyecekler, dondurulmuş yiyecekler içeren çeşitli bir beslenme sağlar ve pul yemleri kabul etmelidirler. Cırcır böceği gibi küçük böceklerden gerçekten hoşlanırlar.

Cinsiyet: Belirlenmesi Zor.

 

Users who are viewing this thread

Üst Alt