Karınca Dünyası Forum

Üye olmak için hemen ücretsiz bir hesap açın! Oturum açtıktan sonra, kendi konularınızı ve yayınlarınızı ekleyerek bu siteye katılabilecek, ayrıca kendi özel gelen kutunuz aracılığıyla diğer üyelere iletişim kurabileceksiniz!

Lasius yeni tüpe transfer yapmıyor

İlke Uyar

Yumurta
14 May 2022
15
5
15
LV
0

Lasius niger türü karıncalarım var. Şırıngada besliyordum pamuktaki su bitti hatta kupkuru oldu yine de yeni tüpe geçmiyorlar
Zorlamak istemiyorum ne yapabilirim

sekizli

Pupa
28 Ağu 2020
35
21
30
40
LV
0

Şırıngayla test tüpünün açık uçlarını birbirine dayayın ama arada kaçamayacakları kadar boşluk olsun yada ara bırakıp etrafına pamuk sarın, transfer süresi uzun sürerse hava alabilmeleri için. Hortumunuz varsa, araya hortum da koyabilirsiniz, hortuma toplu iğne ucuyla yine kaçamayacakları şekilde hava deliği açabilirsiniz. Tüpleri sabitleyin, kayma falan olursa kaçarlar. Geçiş yapacakları test tüpünü ışık almayacak şekilde karartın, içinde bulunduları şırıngaya tepeden ışık vurun, masa lambası iyi olur, şırıngaya çok fazla yaklaştırmayın, şırınga çok ısınmasın. Biraz ısı da taşınmalarını kolaylaştırır aslında ama o ayarı tutturmak zor olur, karıncalar zarar görmesin. En iyisi sadece ışıkla bu işi halletmek.

Users who are viewing this thread

Üst Alt