Karınca Dünyası Forum

Üye olmak için hemen ücretsiz bir hesap açın! Oturum açtıktan sonra, kendi konularınızı ve yayınlarınızı ekleyerek bu siteye katılabilecek, ayrıca kendi özel gelen kutunuz aracılığıyla diğer üyelere iletişim kurabileceksiniz!

Akrebim yavrulamış ne yapmam gerekli?

hamsi

Yumurta
9 Ocak 2026
6
0
5
LV
0

Dün akrep çukur gibi birşey kazıp ortasına oturmuştu bu akşam baktığımda doğurduğunu gördüm yavrular sırtına çıkmış 20 tane kadar falan var. Çok mutlu oldum bunu görünce ama şimdi nasıl davranmam lazım ne gerekli bilmiyorum yardımcı olur musunuz. Birde yavrular sırttan indikten sonra yavruları nasıl besliyeceğim.

Ekli dosyalar

• 20260212_002138.jpg
    20260212_002138.jpg
    243.5 KB · Görüntüleme: 89
Benzer konular Forum Tarih
Yushlen Akrepler 17 4K

Benzer konular

scrp1

Yumurta
2 Nis 2026
1
1
5
LV
0

Hocam öncelikler 1 2 hafta hiç dokunmayın yem verebilirsiniz ama yemezse hiç ısrar etmryin strese girmesin. Kesinlikle sarmayın gerekmedikçe teraryum kapağınj bile açmayın. Yavrular 1 2 hafta içşnde annenin sırtından iner ve kararırlar. O zaman yavruları ayırın hepsini ayrı tutun ve küçük teraryumlar kurun yoksa anne yavruları yada yavrular birbirlerini yiyebilirler. Çöl türü değilde nem isteyen bir türse ayırdıktan sonra 1 2 hafta boyunca normalden çok az daha fazla nemleyin (mesela %60 nemde yaşıyosa %65 nem verin). Springtail, micro un kurdu, mikro tartara yada buffalo kurdu ile besleyin. Zaten daha sonra yavaş yavaş büyürler. EĞER İSTERSENİZ 1 YADA 2 YAVRU BENDE ALABİLİRİM

hamsi

Yumurta
9 Ocak 2026
6
0
5
LV
0

Hocam öncelikler 1 2 hafta hiç dokunmayın yem verebilirsiniz ama yemezse hiç ısrar etmryin strese girmesin. Kesinlikle sarmayın gerekmedikçe teraryum kapağınj bile açmayın. Yavrular 1 2 hafta içşnde annenin sırtından iner ve kararırlar. O zaman yavruları ayırın hepsini ayrı tutun ve küçük teraryumlar kurun yoksa anne yavruları yada yavrular birbirlerini yiyebilirler. Çöl türü değilde nem isteyen bir türse ayırdıktan sonra 1 2 hafta boyunca normalden çok az daha fazla nemleyin (mesela %60 nemde yaşıyosa %65 nem verin). Springtail, micro un kurdu, mikro tartara yada buffalo kurdu ile besleyin. Zaten daha sonra yavaş yavaş büyürler. EĞER İSTERSENİZ 1 YADA 2 YAVRU BENDE ALABİLİRİM
teşekkür ederim bilgilendirici mesajın için şubat ayı bitmeden hepsini verdim malsef olsa gönderirdim

Users who are viewing this thread

Üst Alt