İlk öncelikle iyi forumlar. Evimin yakınında bi nitens kaynağı bulduktan sonra türle ilgili türü tanımak için uğraşmaya başladım. Bu benim ilk bulduğum karınca türü ve zor bir tür olmasına rağmen kolonim harika ilerliyor. Daha doğrusu 3 koloni ki şu bilgiyi de söyliyeyim tek başına koyduğum nitenslerimin hepsi sizlere ömür o yüzden eğer nitens kolonisi kurucak iseniz kesinlille multiqueen yapın tabi aynı bölgede bulduğunuz nitenslerden olmasına dikkat edin gayet barışçıl bir tür o yüzden işçi eklemek konusunda bir sorun yaşamadım neyse konumuza dönelim. İlk önce şunu söyliyeyim nitens bulduysanız yakında çok yüksek ihtimalle koloni vardır 3 4 uçuş yakaladım hepsininde kolonisini buldum rahat bir şekilde yakın yerlerde çiftleşiyorlar çünkü dediğim gibi evimin yakınında kraliceyi bulduğum yerden 1 işçi buldum dolaba 5 dakika attım ve çıkardım nitens kralice tüpümdeki kopardığım pamukla işçinin üstüne biraz dokundurdum ve koloniye bıraktım. Ne bir stres ne bir agresiflik bildiğiniz sanki kendi kraliçesiymiş gibi benimsedi. Tabi dediğim gibi aynı koloniden almamın etkisi çok büyük fakat bu kadar başarılı olucağını bende tahmin etmiyordum umarım nitens besleyenlere yardımcı olmuşumdur. İyi günler dilerim.