Karınca Dünyası Forum

Üye olmak için hemen ücretsiz bir hesap açın! Oturum açtıktan sonra, kendi konularınızı ve yayınlarınızı ekleyerek bu siteye katılabilecek, ayrıca kendi özel gelen kutunuz aracılığıyla diğer üyelere iletişim kurabileceksiniz!

Aranızda yeniyim, neden bu kadar küçük ?

MonsieurHaribo

Yumurta
17 May 2025
5
1
5
LV
0

Konu başlığı biraz talihsiz oldu fakat ilk konum olacak affola 😁.
Merhabalar arkadaşlar bu hobide yeniyim aranıza da yeni katıldım. Başlangıçta kraliçe karıncayı almayı düşündüm fakat forumda baktığım kadarıyla çoğunluk kraliçeyi kendisi bulma taraftarı.
Bundan dolayı bende kendim bulmak için bugün dışarıya çıktım öncelikle vücudu kırmızı olan bir tür gördüm fakat etrafında uçan bir kraliçeyi yakalayamadım. Fotoğrafta tam olarak anlaşılmıyor fakat ortadaki kısmı kırmızıya daha yakın.
1747479872635.png

Daha sonrasında tam umutlar tükenmiş eve dönüyorken küçücük kanatlı bir karınca ile karşılaştım. Kraliçeye benziyor fakat çok küçük olması beni şüphelendirdi. Üstteki türü bilen mevcut ise boyutu üstteki türün yarısı kadar.

1747479903803.png

Öncelikle bu karınca kraliçe karınca mıdır yoksa başka birşey mi boyutu neden bu kadar küçük türün özelliği mi bilen varsa ve yardımcı olursa çok sevinirim.
Bulunduğu İl: Eskişehir
Bulunduğu Bölge:
Üniversite kampüsü içindeki sakin bir bölgenin yeşillikli alanının yanındaki kaldırımda
Bulunduğu Tarih: 17.05.2025
Bulunduğu Saat: Saat 13:00
Sıcaklık: 25°C güneşli öğlen sıcaklığı (Biraz rüzgarlı hava)

Son düzenleme: