Karınca Dünyası Forum

Üye olmak için hemen ücretsiz bir hesap açın! Oturum açtıktan sonra, kendi konularınızı ve yayınlarınızı ekleyerek bu siteye katılabilecek, ayrıca kendi özel gelen kutunuz aracılığıyla diğer üyelere iletişim kurabileceksiniz!

Besleme Alanları Ve Yaşam Alanları Hakkında

Bogachanturk

Majör
22 Kas 2021
178
96
75
LV
0
 
Erastes hocam ve forumdan diğer arkadaşlardan öğrendiklerim ile kendimce birşeyleri daha iyi yapmaya çalışıyorum. Bu hem beni mutlu ediyor hemde inanıyorum ki ev arkadaşlarını mutlu ediyordur.
5-6 un kurtlarım adult oldu. Onların da yumurtlama durumu olduğu için onlara bir yuva yapmaya çalışırken öğrendiklerimden çıkan sonucu resimleri ekledim. Belki birilerine ilham verir ve eminim ki daha iyisini yaparlar. 2 tane plastik kap aldım. Bir tanesinin altını altıgen kenarlardan ince uçlu havya ile keserek hem destek hemde daha sağlam olacağını düşündüm. Daha sonra üst üste koyabilmek için. Plastik kapakların tutacını destek kenarı ile kullanarak vidaladım. En son kısımda Erastes hocamın bana gönderdiği altlık malzemesi ile onlara altlık yaptım. Böylece yumurta yada lavra (hangisi doğru olur bilemiyorum) aşağı düşerek orada uygun ortamda yaşaması için mısır unu ilave ettim. Birşeyler eksik hatalı olabilir elimden geldiğince öğreniyor ve deniyorum diyebilirim.

Tarantulamın yuvasını değiştirmeye karar verdim. Onun içinde birşeyler yapmaya çalıştım. Alt kısmına daha iyi havalanması için çam kabuğu parçaları koydum. Ancak dış dünyadan topladığım için kabukları önce tencerede kaynattım. Ardından 1 gün kuruması ve havalanması için bıraktım. Plastik bir yumurta kabına akvaryum şeffaf silikon (Sponsorum Erastes'e Özel Teşekkürlerimi sunuyorum) :D sürdükten sonra torfa buladım. Ve bir gün kurumasını bekledim. Ancak bu kadar yapabildim. El yeteneğiniz ne kadar iyi ise o kadar daha güzel olacaktır. Bunu yaparken ince mutfak eldiveni kullanırsanız elinizi silikondan koruyabilirsiniz.
 

Ekli dosyalar

  • unkurdu01.jpg
    unkurdu01.jpg
    53.6 KB · Görüntüleme: 102
  • unkurdu02.jpg
    unkurdu02.jpg
    36.8 KB · Görüntüleme: 94
  • unkurdu03.jpg
    unkurdu03.jpg
    333.8 KB · Görüntüleme: 100
  • unkurdu04.jpg
    unkurdu04.jpg
    66.2 KB · Görüntüleme: 96
  • unkurdu05.jpg
    unkurdu05.jpg
    85.2 KB · Görüntüleme: 100
  • Yuva01.jpg
    Yuva01.jpg
    60.5 KB · Görüntüleme: 91
  • Yuva02.jpg
    Yuva02.jpg
    100.5 KB · Görüntüleme: 93
  • Yuva03.jpg
    Yuva03.jpg
    126.1 KB · Görüntüleme: 95

Benzer konular

Users who are viewing this thread

Üst Alt