Karınca Dünyası Forum

Üye olmak için hemen ücretsiz bir hesap açın! Oturum açtıktan sonra, kendi konularınızı ve yayınlarınızı ekleyerek bu siteye katılabilecek, ayrıca kendi özel gelen kutunuz aracılığıyla diğer üyelere iletişim kurabileceksiniz!

Cataglyphis Nodus

FormicaMan

Süper Majör
13 Eyl 2020
171
47
105
LV
0

Merhabalar, bugün bir cataglyphis nodus kraliçesi buldum. bu benim ilk nodus denemem olacak. Bu konuda tecrübeli arkadaşlara bir kaç sorum var.

1- Başlangıç için outworld zorunlu mu? ilk 3 işçiye kadar tüpte beslemeyi düşünüyorum ama her beslediğimde sarsılmış olacak. çok rahatsız eder mi?

2- Uva- Uvb Lamba kullanmak zorunlu mu? outworld'ün altına ısıtıcı ped koysam ışık ile de simüle etsem olur mu?

3-Besleme konusunda etçil bir tür oldukları için kırmızı et verebilir miyim? yada Hiç aranızda karides ile beslemeyi deneyen oldu mu?

Yardımlarınızı bekliyorum. Teşekkürler.

Benzer konular

TPK22

Media
16 Kas 2022
125
39
55
LV
0

Merhabalar, bugün bir cataglyphis nodus kraliçesi buldum. bu benim ilk nodus denemem olacak. Bu konuda tecrübeli arkadaşlara bir kaç sorum var.

1- Başlangıç için outworld zorunlu mu? ilk 3 işçiye kadar tüpte beslemeyi düşünüyorum ama her beslediğimde sarsılmış olacak. çok rahatsız eder mi?

2- Uva- Uvb Lamba kullanmak zorunlu mu? outworld'ün altına ısıtıcı ped koysam ışık ile de simüle etsem olur mu?

3-Besleme konusunda etçil bir tür oldukları için kırmızı et verebilir miyim? yada Hiç aranızda karides ile beslemeyi deneyen oldu mu?

Yardımlarınızı bekliyorum. Teşekkürler.
1. İçin 5x5 bir outworld takabilirsiniz kraliçe çıkıp yemeğini alır çokta sarsilmamis olur.

1 Ocak 2025
50
26
30
LV
0

1.kraliçe beslemeye ihtiyaç duyan bir tür olduğu için küçük bir outworld veya direk tüte yapmak zor olacaktır süreci yavaşlatır örnek videolara bakıp güzel bir outworld kullanmanızı tavsiye ederim gezip keşfedeceği bir alanı olmalı
2.ısıtıcı ped ve ışık olur veya ısı saçan ampulle de yapabilirsiniz
3.kırmızı et önerilmez.karides hakkında bilgim yok. Fakat bu tür için canlı yem şart

FormicaMan

Süper Majör
13 Eyl 2020
171
47
105
LV
0

Formicam vardı daha önce baya bi morio kurdunu dondurucuya atmıştım ihtiyacım oldukça kesip kesip veriyordum. cata da aynısını yapamaz mıyım?

outworld için yer ayarladım Cumartesi pazar yapacağım.

1 Ocak 2025
50
26
30
LV
0

Formicam vardı daha önce baya bi morio kurdunu dondurucuya atmıştım ihtiyacım oldukça kesip kesip veriyordum. cata da aynısını yapamaz mıyım?

outworld için yer ayarladım Cumartesi pazar yapacağım.
yani olur ama cataglyphisler doğada da avcı gerçekten bu işin ehli olan karıncalar olduğu için ben yine de canlı bi şekilde beslemenizi öneririm

FormicaMan

Süper Majör
13 Eyl 2020
171
47
105
LV
0

pamuğu dibine kadar çekmiş parçalıyor, ne yapmalıyım neden böyle yapıyor.

Ekli dosyalar

• WhatsApp Image 2025-06-13 at 21.42.21.jpeg
    WhatsApp Image 2025-06-13 at 21.42.21.jpeg
    58.3 KB · Görüntüleme: 152

F0RM1CA

Kraliçe
12 Tem 2024
798
414
325
Ödüller
10
LV
4

pamuğu dibine kadar çekmiş parçalıyor, ne yapmalıyım neden böyle yapıyor.
Ortamı ve nemi kendine göre düzenlemeye çalışıyordur. Eğer öyleyse sorun olacağını Düşünmüyorum. 2. Bir seçenek olarak strese girmiş ve kaçmaya çalışıyor olabilir.

FormicaMan

Süper Majör
13 Eyl 2020
171
47
105
LV
0

Günlüğe çeviricem bu süreci, Karıncayı bulduğumdan beri 4 gün geçti, 4 gün boyunca tüp içinde bulundurdum. bugün itibari ile outworld e taşıdım sistemi
8 litrelik bir saklama kabına dışarıdan elediğim toprak kum karışımı ile taban hazırladım. daha sonra halojen 50wattlık normal lambanın ısısını ayarlamak için dimmer aldım. ayrıca sıcaklığı anlık ölçmek ve ben evde yokken fazla ısınmaya karşı önlem için sıcaklık kontrol kartı aldım.

sıcaklık sensörü probunu toprağın üzerine yerleştirdim ki toprağın sıcaklığını anlık ölçebileyim.
birde şekerli su ekledim. şuan canlı yemim yok yakın zamanda morio kurdu almayı düşünüyorum ve karides deneyeceğim. önerisi ve tavsiyesi olan varsa lütfen yazın yanlış bir şey yapmak istemiyorum.

( https://www.robotzade.com/urun/yuksek-cozunurlu-sicaklik-kontrolu-role-karti )
( https://www.robotzade.com/urun/ac-220v-2000w-motor-hiz-kontrol-karti )

1.jpeg
2.jpeg

Gönderi otomatik olarak birleştirildi:

1 Ay geçti Yumurta yok, un kurdu ile 2. haftadan itibaren 3 günde 1 besledim. hala yaşıyor ama Yumurta yok

Son düzenleme:

Users who are viewing this thread

Üst Alt