Karınca Dünyası Forum

Üye olmak için hemen ücretsiz bir hesap açın! Oturum açtıktan sonra, kendi konularınızı ve yayınlarınızı ekleyerek bu siteye katılabilecek, ayrıca kendi özel gelen kutunuz aracılığıyla diğer üyelere iletişim kurabileceksiniz!

Hobiye yeni başlıyorum

Berkwsx

Yumurta
16 Tem 2024
7
1
15
LV
0

Merhabalar hobiye yeni başlamayı düşünüyorum test tüpleri pamuk vs herşeyim hazır ancak birkaç sorum olacak hobiye yeni başlayan birine hangi türü önerirsiniz ? Bir diğer sorum karıncalar için formikaryum veya beslenme alanını ne zaman yapmalıyım ne kadar süre test tüpünde bakabilirim ? İşci vermemiş kraliçe karıncanın ve işci verdikten sonraki dönemde beslenme süreci nasıl ve ne sıklıkla olmalı ?
Karanlık , nem , sıcaklık vs. Dikkat etmem gereken ve vereceğiniz öneriler varsa okumayı çok isterim iyi forumlar

Benzer konular

QRSAX52

Pupa
19 Ara 2020
69
16
30
LV
0

Merhaba kardeşim aramıza hoşgeldin öncelikle,
Başlangıç türü için , Messor , Compotonus sanctus , Tetramorium,Lasius gibi. Kolay türler ile başlayabilirsin.
Sadece tüpte bakacaksan türün boyutuna göre değişir
Örnek Comp. Sanctus 20-30 işçiye kadar bakılabilir, Tetramorium ve Lasius 200-300 işçiye kadar da bakılabilir.

Beslenme alanını 10 işçiden sonra eklemeni tavsiye ederim.

Formicarium için en az 50-100 işçili bir kolonin olmalı

Yazın oda sıcaklığı kışında kış uykusu hariç 23 derece idealdir çoğu türde

exoticanimalstr

Kraliçe
Yönetici
Deneyimli Hobici
26 Nis 2023
824
627
503
Ödüller
10
LV
4

Merhaba kardeşim aramıza hoşgeldin öncelikle,
Başlangıç türü için , Messor , Compotonus sanctus , Tetramorium,Lasius gibi. Kolay türler ile başlayabilirsin.
Sadece tüpte bakacaksan türün boyutuna göre değişir
Örnek Comp. Sanctus 20-30 işçiye kadar bakılabilir, Tetramorium ve Lasius 200-300 işçiye kadar da bakılabilir.

Beslenme alanını 10 işçiden sonra eklemeni tavsiye ederim.

Formicarium için en az 50-100 işçili bir kolonin olmalı

Yazın oda sıcaklığı kışında kış uykusu hariç 23 derece idealdir çoğu türde
Formicarium için bir ek bilgi eklemek istedim, formicariumun boyutuna ve karıncanın türüne göre kullanımı değişmektedir mesela tetramorium küçük bir tür oldugundan dolayı formicariumu küçük tutup canlıyı 40-50 işci tutmak gerekli olabilir fakat tam tersi camponotusda 20-30 işcide küçük bir formicarium kullanılabilir ve formicarium önermiyorum çünkü nemi veya herhangi birşeyi yanlış yaparsanız küf yapma imkanı var buyüzden kaliteli formicarium kullanın yada test tüpü aparatları alın ve test tüplerini taka taka kendi formicariumunuzu yaratın. İyi hobiler dilerim 😊

Berkwsx

Yumurta
16 Tem 2024
7
1
15
LV
0

Formicarium için bir ek bilgi eklemek istedim, formicariumun boyutuna ve karıncanın türüne göre kullanımı değişmektedir mesela tetramorium küçük bir tür oldugundan dolayı formicariumu küçük tutup canlıyı 40-50 işci tutmak gerekli olabilir fakat tam tersi camponotusda 20-30 işcide küçük bir formicarium kullanılabilir ve formicarium önermiyorum çünkü nemi veya herhangi birşeyi yanlış yaparsanız küf yapma imkanı var buyüzden kaliteli formicarium kullanın yada test tüpü aparatları alın ve test tüplerini taka taka kendi formicariumunuzu yaratın. İyi hobiler dilerim 😊
Merhaba direk formicaryumla başlayıp risk almak istemedim bende öncelikle normal tekli test tüpleri aldım ek olarakta beslenme alanı olanı test tüpü kitlerinden(görüntüsünü koyacağım) sipariş verdim kendime güvendiğim ve kolonim büyüdüğü zaman formikaryuma geçmeyi düşünüyorum. Peki messor beslenmesinde canlı yem şartmı sadece tohum , darı , şekerli su yeterli olacakmı
Gönderi otomatik olarak birleştirildi:

Merhaba direk formicaryumla başlayıp risk almak istemedim bende öncelikle normal tekli test tüpleri aldım ek olarakta beslenme alanı olanı test tüpü kitlerinden(görüntüsünü koyacağım) sipariş verdim kendime güvendiğim ve kolonim büyüdüğü zaman formikaryuma geçmeyi düşünüyorum. Peki messor beslenmesinde canlı yem şartmı sadece tohum , darı , şekerli su yeterli olacakmı
IMG_6445.png

IMG_6445.png

exoticanimalstr

Kraliçe
Yönetici
Deneyimli Hobici
26 Nis 2023
824
627
503
Ödüller
10
LV
4

Ekli dosyayı görüntüle 30780

Gayet mantıklı yapmışsınız. Benim 40işcili camponotusum da böyleydi

F0RM1CA

Kraliçe
12 Tem 2024
798
414
325
Ödüller
10
LV
4

Messorlar hasatçıdır.Tohumla da idare ederler.Arada bir yumurta beyazı verebilirsiniz.

Users who are viewing this thread

Üst Alt