Karınca Dünyası Forum

Üye olmak için hemen ücretsiz bir hesap açın! Oturum açtıktan sonra, kendi konularınızı ve yayınlarınızı ekleyerek bu siteye katılabilecek, ayrıca kendi özel gelen kutunuz aracılığıyla diğer üyelere iletişim kurabileceksiniz!

Kanatsız kraliçe

Kalimnax

Media
26 May 2020
50
13
50
LV
0

Kanatlarını birakmış olan kralicelere kesinlikle döllenmiş diyebilir miyiz?

Benzer konular

collector

Media
5 Ağu 2020
39
22
50
LV
0

Hayır

zaman zaman bagzı kolonilerde ozellikle dogu illerinde karsılastıgım yagmur azlıgı , tehdit, koloninin yapısı vs gibi sebeplerden kraliceler ciftlesme ucusuna cıkmadan kanatlarını doku isci gibi calısabiliyorlar.Bu konuyla bagzı yurt dısı forumlarında da karsılasıp bikac paragraf okumustum ve acıkcası beni sasırtmıstı.Bu davranısın kesin nedeni bilinmiyor yada en azından ben kesin nedeni budur yazan bir makale ile henuz karsılasmadım simdiye kadar, ayrıca kendi gozlerimlede gordugum bir davranıs.Elazıgda yuvaya diger iscilerle birlikte tohum tasıyan kanatsız messor prenseslerini bol bol izledm.

Bu hobide henuz yeniyim gorduklerim uzerine yaptıgım ufak bi arastırma sonucunda ulastıklarımı yazıyorum sadece benden cok daha tecrubeli hobidaslarımız eminim cevap yazacaklardır

Son düzenleme:

Burhan 28

Asker
28 Tem 2020
381
173
185
Ödüller
3
LV
2

1 hafta içinde 5-6 tane lasius kraliçesi bulmuştum. Kanatlarını dökmüşlerdi. Hepsi yumurtladı ve 1 tanesi hariç yumurtalar pupaya dönüştü. Yani diğerlerinin döllenmiş olmasına rağmen 1 tanesi döllenmemişti.

enes☆

Kraliçe
Deneyimli Hobici
11 Tem 2020
912
556
375
Ödüller
12
LV
4

Mssr

Kraliçe
Emektar
Deneyimli Hobici
18 May 2020
1,049
465
375
Ödüller
13
LV
4

Bu post sana her şeyi açıklar: (Kraliçe döllenmediyse de kanat bırakabilir eğer yumurtlarsa n kromozomlu yumurtlar çünkü prensten diğer n kromozomu alamaz(dişi bireyler 2n kromozomludur) eğer n kromozomlu yumurtayi gelistirirse erkek cikar cunku erkekler n kromozomludur)
şimdi bende döllenmemiş kanatını dökmüş formica sp var o erkek işçi çıkarırsa onla çiftleşirlermi

Kalimnax

Media
26 May 2020
50
13
50
LV
0

Elimde 2 tane aynı tür kralice var ikisinin de kanatları dökük ikisi de yumurtlamadı uzun suredir nedeni döllenmemiş olması olabilir mi? Yoksa bilindik başka nedenler var mı? (Strese girmediler)

enes☆

Kraliçe
Deneyimli Hobici
11 Tem 2020
912
556
375
Ödüller
12
LV
4

Elimde 2 tane aynı tür kralice var ikisinin de kanatları dökük ikisi de yumurtlamadı uzun suredir nedeni döllenmemiş olması olabilir mi? Yoksa bilindik başka nedenler var mı? (Strese girmediler)
Tür ne?Bilmiyorsan fotoğraf at

Kalimnax

Media
26 May 2020
50
13
50
LV
0

Neredeyse 16 cm lik tüplerdeki sular yarılandı yaklaşik 1.5 - 2 ay oldu ortada yumurta yok

Users who are viewing this thread

Üst Alt