Karınca Dünyası Forum

Üye olmak için hemen ücretsiz bir hesap açın! Oturum açtıktan sonra, kendi konularınızı ve yayınlarınızı ekleyerek bu siteye katılabilecek, ayrıca kendi özel gelen kutunuz aracılığıyla diğer üyelere iletişim kurabileceksiniz!

Kolonim transfer yapmiyor

• Konbuyu başlatan Musa
  • Başlangıç tarihi
  • Okuma süresi: 0:14

Musa

Yumurta
28 Tem 2024
49
29
15
LV
0

Caespitum galaticum kolonim transfer etmiyor suları bitmesine rağmen transfer etmekte zorluk yasıyorum 1 hafta önce 30saat kadar transfer için ışık Altında bıraktım fakat onlar su olan pamuğu oyup altına girdiler ısrarla transferi reddediyorlar sizce ne yapmalıyım suları bitti

Benzer konular

SavelyeE

Media
10 Eki 2024
100
32
55
LV
0

Caespitum galaticum kolonim transfer etmiyor suları bitmesine rağmen transfer etmekte zorluk yasıyorum 1 hafta önce 30saat kadar transfer için ışık Altında bıraktım fakat onlar su olan pamuğu oyup altına girdiler ısrarla transferi reddediyorlar sizce ne yapmalıyım suları bitti
Tüpte olduğunu varsayıyorum pamukta ufak ta olsa nem olabiliyo, muhtemelen hala kurumamış pamuk, kupkuru olmadan geçmeyebiliyolar

Esti

Yumurta
2 Ara 2024
31
18
15
LV
0

Tüp içerisindeki nem karıncalar için hala yeterli olabilir bu durumda yapman gereken iki şey var;
- Ya tüp içerisindeki nemin tamamen bitmesini beklemek o da pamuktan kaynaklı olabilir
- Ya da transfer yapacağın tüpü asetat kağıdı ve benzeri bir ürün ile karanlık kıvama getirdikten sonra karıncaların şuan bulunduğu tüpe ışık ve ısı uygulamalısın sana önerim bu yol olacaktır bana kalırsa dediğim gibi transferi yapacağın tüpü karanlık yap diğer tüpe de bir telefon olur el feneri olur çok hayvanı kör etmeyecek fakat rahatsız edecek derecede ışık uygulayabilirsin.

EnesErsoy45

Asker
Editör Şefi
Deneyimli Hobici
27 May 2024
217
213
180
Ödüller
4
LV
2

Işık yeterli gelmemiştir. Tetralar inatçıdır ama 30 saatte geçmeyecek tetra pek yok. Telefon flashıyla boşa kürek çekersiniz, imkanınız varsa duy ve led ampul alıp tüpe dayayaın adeta. Gitmelerini istediğiniz tüpü de opak bir nesneyle karanlık yapın.

Musa

Yumurta
28 Tem 2024
49
29
15
LV
0

Işık yeterli gelmemiştir. Tetralar inatçıdır ama 30 saatte geçmeyecek tetra pek yok. Telefon flashıyla boşa kürek çekersiniz, imkanınız varsa duy ve led ampul alıp tüpe dayayaın adeta. Gitmelerini istediğiniz tüpü de opak bir nesneyle karanlık yapın.
Muhtemelen hem pamuktan nem vardı hemde ışık yetmedi yarın duy ile tekrar deneyeceğim teşekkürler
Gönderi otomatik olarak birleştirildi:

Muhtemelen hem pamuktan nem vardı hemde ışık yetmedi yarın duy ile tekrar deneyeceğim teşekkürler

EnesErsoy45

Asker
Editör Şefi
Deneyimli Hobici
27 May 2024
217
213
180
Ödüller
4
LV
2

Nemi pek umursadıklarını söyleyemem. Yarısı su dolu tüpten transfer etmem 20 dakikamı almıştı. Transfer olacakları koşul varsa nemi önemsemeden geçiyorlar. Transfer olmayacakları koşul varsa da nemi önemsemeden geçmiyorlar. Kupkuru tüpte haftalarca duradabiliyorlar. Kendi keyifleri.

Musa

Yumurta
28 Tem 2024
49
29
15
LV
0

Nemi pek umursadıklarını söyleyemem. Yarısı su dolu tüpten transfer etmem 20 dakikamı almıştı. Transfer olacakları koşul varsa nemi önemsemeden geçiyorlar. Transfer olmayacakları koşul varsa da nemi önemsemeden geçmiyorlar. Kupkuru tüpte haftalarca duradabiliyorlar. Kendi keyifleri.
1 ay boyunca nemin tamamen gitmesini bekledim ve koşulu zorlaştırdim , besleme aralığını açtım ve yeni tupe un kurdu koyup telefon ledi vardı malesef onunla transfere başladım bugün saat 6.30 civarlarında suan transfer tamamlanmış durumda hem benim içim rahatladı hemde temiz bir tupe geçiş sağlandı

EnesErsoy45

Asker
Editör Şefi
Deneyimli Hobici
27 May 2024
217
213
180
Ödüller
4
LV
2

1 ay boyunca nemin tamamen gitmesini bekledim ve koşulu zorlaştırdim , besleme aralığını açtım ve yeni tupe un kurdu koyup telefon ledi vardı malesef onunla transfere başladım bugün saat 6.30 civarlarında suan transfer tamamlanmış durumda hem benim içim rahatladı hemde temiz bir tupe geçiş sağlandı
Ohh mis gibi.

F0RM1CA

Kraliçe
12 Tem 2024
798
414
325
Ödüller
10
LV
4

Geçmiş olsun.

Users who are viewing this thread

Üst Alt