Karınca Dünyası Forum

Üye olmak için hemen ücretsiz bir hesap açın! Oturum açtıktan sonra, kendi konularınızı ve yayınlarınızı ekleyerek bu siteye katılabilecek, ayrıca kendi özel gelen kutunuz aracılığıyla diğer üyelere iletişim kurabileceksiniz!

Kraliçe karıncamı bu

Berk292

Yumurta
22 Kas 2024
2
1
15
LV
0

Bu kraliçe karıncamı
image.jpg

Benzer konular

SavelyeE

Media
10 Eki 2024
100
32
55
LV
0

Aslında prenses bu, kanatlarını döktükten sonra kraliçe deniyo, bazen dökmeye de bilir, kanımca bu kraliçe çiftleşmiş olmasına rağmen daha kanat dökmemiş çünkü sararmış kanatları,bir iki gün bekleyin dökmezse de tüpünü hazırlayıp, karanlık, titreşimsiz ve cinsinin istediği sıcaklıktaki bir yere koyup 2 hafta beklerseniz anlaşılır zaten.
Messor olduğunu düşünüyorum ama biraz daha fotoğraf koyarsanız net tespit yapılabilir

Berk292

Yumurta
22 Kas 2024
2
1
15
LV
0

Aslında prenses bu, kanatlarını döktükten sonra kraliçe deniyo, bazen dökmeye de bilir, kanımca bu kraliçe çiftleşmiş olmasına rağmen daha kanat dökmemiş çünkü sararmış kanatları,bir iki gün bekleyin dökmezse de tüpünü hazırlayıp, karanlık, titreşimsiz ve cinsinin istediği sıcaklıktaki bir yere koyup 2 hafta beklerseniz anlaşılır zaten.
Messor olduğunu düşünüyorum ama biraz daha fotoğraf koyarsanız net tespit yapılabilir
Teşekkürler

SavelyeE

Media
10 Eki 2024
100
32
55
LV
0

Şu cümlenin dayanağını anlayamadım.
Bulduğum karıncalardan yola çıkarak söyledim, şu zamana kadar 20 kadar kraliçe buldum, kanatları beyaz olanlar dökmedi, sararmış olanların istisnasız hepsi yumurtladı, tabi daha farklı durumlar da olabilir, ben sadece genelleme yaptım

EnesErsoy45

Asker
Editör Şefi
Deneyimli Hobici
27 May 2024
217
213
180
Ödüller
4
LV
2

Bulduğum karıncalardan yola çıkarak söyledim, şu zamana kadar 20 kadar kraliçe buldum, kanatları beyaz olanlar dökmedi, sararmış olanların istisnasız hepsi yumurtladı, tabi daha farklı durumlar da olabilir, ben sadece genelleme yaptım
Denk gelmiş hocam. Kanat rengi genetikten ibaret. Kimi zaman cins tanımlamalarında bile kullanılıyor. Mesela Myrmotarsus cinsinin dişi bireyleri sarı kanatlı. Şeffaf kanat görmedim hiç.

SavelyeE

Media
10 Eki 2024
100
32
55
LV
0

Şu cümlenin dayanağını anlayamadım.
Denk gelmiş hocam. Kanat rengi genetikten ibaret. Kimi zaman cins tanımlamalarında bile kullanılıyor. Mesela Myrmotarsus cinsinin dişi bireyleri sarı kanatlı. Şeffaf kanat görmedim hiç.
Ben crema ve messor kraliçeleriyle deneyimledim, dayanak 0 tabi ki hiç bir yerde böyle bi muhabbete rastlamadım, bi araştırmak lazım

Users who are viewing this thread

Üst Alt