Karınca Dünyası Forum

Üye olmak için hemen ücretsiz bir hesap açın! Oturum açtıktan sonra, kendi konularınızı ve yayınlarınızı ekleyerek bu siteye katılabilecek, ayrıca kendi özel gelen kutunuz aracılığıyla diğer üyelere iletişim kurabileceksiniz!

Kraliçem yumurtladı ne yapmalıyım

SkyHawk

Yumurta
7 Tem 2024
29
2
15
LV
0

Merhaba 3-4 gündür kraliçeme bakmıyordum bugün bakayım dedim 3-4 tane çok minik yumurta var bu süreçten sonra ne yol izlemeliyim suyu yeterli ancak suyun içinde orta büyüklükte bir balon var bu bir sıkıntı olur mu yatay duruyor tüpü açtığım an 3-4 tane yuvarlak yumurta olduğunu düşündüğüm şeyi hemen yanına aldı

Benzer konular

Terracino

Yumurta
4 Nis 2025
15
1
15
LV
0

Merhaba 3-4 gündür kraliçeme bakmıyordum bugün bakayım dedim 3-4 tane çok minik yumurta var bu süreçten sonra ne yol izlemeliyim suyu yeterli ancak suyun içinde orta büyüklükte bir balon var bu bir sıkıntı olur mu yatay duruyor tüpü açtığım an 3-4 tane yuvarlak yumurta olduğunu düşündüğüm şeyi hemen yanına aldı
Öncelikle hayırlı olsun. Bu süreçte tek yapmanız gereken kraliçeyi karanlıkta ve sessizlikte bırakmak :) Çoğu türün ilk işçileri çıkmadan su ve besin ihtiyacı olmuyor o yüzden tüpe şekerli su koyarak hayvanı hiç ekstra strese sokmaya gerek yok diye düşünüyorum. Kraliçenin türü nedir ? Bilmiyorsanız buraya görselini iletebilirsiniz.

4-5 günde bir kısa süreli kontroller dışında da kraliçeyi bu sürede hiç rahatsız etmemek gerekir. Eğer yuvada kendisini güvende hissetmezse yumurtaları yemeye kadar gidebilir durum.

F0RM1CA

Kraliçe
12 Tem 2024
798
414
325
Ödüller
10
LV
4

Baloncuk yüzünden tüpü su basabilir. İsterseniz transfer edebilirsiniz.

talhaakın

Asker
6 May 2021
322
136
185
Ödüller
3
LV
2

Baloncuk yüzünden tüpü su basabilir. İsterseniz transfer edebilirsiniz.
bişey olmaz ya hava balonu değil mi sadece. yavaş itmiştr pamuğu
Gönderi otomatik olarak birleştirildi:

transfer stresine sokmaya değmez bence işçisiz zaten, yemesin şimdi afiedle

SkyHawk

Yumurta
7 Tem 2024
29
2
15
LV
0

Pamuğu yavaş ittiğimden değil ilk yaptığımda hiç baloncuk yoktu su azaldığı için oluştu

Pamuğu yavaş ittiğimden değil ilk yaptığımda hiç baloncuk yoktu su azaldığı için oluştu

talhaakın

Asker
6 May 2021
322
136
185
Ödüller
3
LV
2

ozaman hiçbi problem yok hayata devam 1-2 ay arasında işçiler gelmeye başlar bakalım

EnesErsoy45

Asker
Editör Şefi
Deneyimli Hobici
27 May 2024
217
213
180
Ödüller
4
LV
2

Basınç farkından dolayı pamuk hareket edebilir belki.
🤔
Aslında cidden pamuk fazla gevşekse hava boşluğuna doğru daha çok yaslanıp, su tarafından da daha fazla ittirilip yerinden çıkabilir gibime geldi. Fakat pamuğu doğru sıkılıkta kullandığınız sürece isteseniz bile çıkartamayabiliyorsunuz.
Birkaç ay önce hava baloncuğuyla ilgili bir düşünce deneyi yapmıştım, ne idi hatırlamıyorum fakat bu su taşma konusuyla alakalıydı. Hatırlarsam yazarım.

Users who are viewing this thread

Üst Alt