Karınca Dünyası Forum

Üye olmak için hemen ücretsiz bir hesap açın! Oturum açtıktan sonra, kendi konularınızı ve yayınlarınızı ekleyerek bu siteye katılabilecek, ayrıca kendi özel gelen kutunuz aracılığıyla diğer üyelere iletişim kurabileceksiniz!

Lasius için yardım

mrsadas

Yumurta
27 Tem 2024
4
0
5
LV
0

Herkese merhaba. Hobide yeniyim ve pek tecrübem yok. Lasius niger kraliçem var ve dün ilk işçisi çıktı. Bugün baktığımda işçi sayısı 5 e ulaşmış yumurtaları da artmış gibi geldi. Fakat dün ilk işçi çıktığında şekerli su verdim hiç ilgilenmediler. Bugün ise ballı su ve 2-3 parça fındık verdim. Yine ilgilenmediler. Neden hiçbir şey yemiyorlar. Kaç günde bir besleme yapmalıyım( bu sorum bütün cinsler için aslında)? Ayrıca şu okla işaretledigim nedir? Aslında işçiye benziyor ama emin olamadım. Bunu bir işçi buraya taşıyıp bıraktı ve gitti.

Ekli dosyalar

• IMG_1640.jpg
    IMG_1640.jpg
    159.7 KB · Görüntüleme: 222

Begonza

Kraliçe
Moderatör
Deneyimli Hobici
20 Kas 2022
399
337
275
Ödüller
6
LV
3

Lasius'lar fındık yemeyecektir, diyetlerinde böcek ve şekeri su vardır. Şekerli suyu tüpün fazla ucuna koyduysanız nanitik işçiler görememiş olabilir. Son olarak işaretlediğiniz şey ölü bir işçi.

mrsadas

Yumurta
27 Tem 2024
4
0
5
LV
0

Lasius'lar fındık yemeyecektir, diyetlerinde böcek ve şekeri su vardır. Şekerli suyu tüpün fazla ucuna koyduysanız nanitik işçiler görememiş olabilir. Son olarak işaretlediğiniz şey ölü bir işçi.
teşekkürler fındığı çıkardım ballı su verdim. fakat tüp çok uzun olduğu için uçlarına kadar itemedim ortalara koyabildim ancak. Bi de işçi yumurtadan ölü olarak çıkabilir mi bilmediğimden soruyorum? İlk bastan beri o şekildeydi

Begonza

Kraliçe
Moderatör
Deneyimli Hobici
20 Kas 2022
399
337
275
Ödüller
6
LV
3

teşekkürler fındığı çıkardım ballı su verdim. fakat tüp çok uzun olduğu için uçlarına kadar itemedim ortalara koyabildim ancak. Bi de işçi yumurtadan ölü olarak çıkabilir mi bilmediğimden soruyorum? İlk bastan beri o şekildeydi
Ölü çıkabilir, ama nedenini bilmiyorum. Pamuğa şekerli su damlatıp kraliçenin yakınına itebilirsiniz..

Users who are viewing this thread

Üst Alt