Karınca Dünyası Forum

Üye olmak için hemen ücretsiz bir hesap açın! Oturum açtıktan sonra, kendi konularınızı ve yayınlarınızı ekleyerek bu siteye katılabilecek, ayrıca kendi özel gelen kutunuz aracılığıyla diğer üyelere iletişim kurabileceksiniz!

Lütfen biri yardımcı olsun...?

Alicanekerburda

Yumurta
20 Tem 2024
42
19
15
LV
0

Test tüpüne suyu koyduktan sonra pamuğu sudan tarafa itiyorum karıncaya bakan tarafına az bi ıslaklık çıkınca bırakıyorum. karıncadan taraf kuru kalmıyor yani az bi ıslaklık çıkıyor. çıkışa da pamuğu koyunca içerisi buhar yapıyor nem oluyor ve karıncanın kanatları sağa sola yapışıyor ve az bi zaman sonra hayvanın poposu şişiyor ve hareketsin yatıyor tüpten çıkardığımda da ölüyor. başka bir kraliçede ve kanatsız bu sefer pamuğun karıncadan tarafını kuru bıraktım nem buhar vs olmadı çıkışını da kapattım karanlık ortamını oluşturup 3 4 gün hiç dokunmadım açmadım ve sonrasında onu da tüpün içinde ölmüş buldum. bu pamuğun karıncadan tarafında ıslaklık olacak mı olmayacak mı .._?

Benzer konular

F0RM1CA

Kraliçe
12 Tem 2024
798
414
325
Ödüller
10
LV
4

Hafif ıslak olacak. Pamuğu aşırı sıkı koymayın hem hava alamaz hem nem yapar. Gevşek de bırakmayın kaçar.

Alicanekerburda

Yumurta
20 Tem 2024
42
19
15
LV
0

bi video izlemiştim türe göre nem oranı farklılık gösterir türüne göre içerisinde nemli ortam fazla olabilir yada az olabilir gibi bir konu anlatmıştı. ben 2sinide denedim ama yaşatamadım. çıkışına koyduğum pamuğu olabildiğince gevşek bırakmaya çalışıyorum bakalım deneye deneye çözecem bu işi...

Muhammedmert

Yumurta
31 Tem 2024
8
4
15
LV
0

Başın sağ olsun pamuğun karıncaya bakan kısmı çok ıslanmamalı hafif nemli olmalı ve sıcak oramdaysa tüpün içi buhar olabilir

Yetkin

Kraliçe
Emektar
Deneyimli Hobici
13 Tem 2020
1,059
533
425
Ödüller
13
LV
4

karıncaya bakan tarafı ıslak olmasına gerek yok nerdese yarım cm kadar kuru bırakırım ona rağmen ordan nemi suyu çekebiliyorlar ölen kraliçe başka bir sebeplen ölmüştür muhtemelen

Alicanekerburda

Yumurta
20 Tem 2024
42
19
15
LV
0

ben anlamadım bu işi sulu olursa kanatları yapışıyor içerisi buhar oluyor nem oluyor hayvan sağa sola yapışıyor 10 15 dakika içinde öldüler. kuru bıraktığımda 2 3 gün durdu ve kanatsızdı kraliçe oda öldü. nasıl yapıcam bende şaşırdım
Gönderi otomatik olarak birleştirildi:

tüpün çıkış kısmına pamuk değil de delikli kapak yapsam olur mu ki hava giriş çıkışı daha iyi olmaz mı ..??? tüp tıkaçlarının ortasını delsem oraya sineklik taksam mesela hava sıkıntısı olmaz en azından

Ömer Faruk Karanfil

Kraliçe
Deneyimli Hobici
16 Haz 2020
572
447
325
Ödüller
8
LV
3

Bana kalırsa tüplerinde bi kirlilik söz konusu ? çok nemden yada az nemden ölen karıncam nerden baksan hiç yok, tavsiyem tüplerini güzelce temizlemen ve yeni bir pamuk alman olacak, becerebilirsende yeni setup'da pamuğu fazla ve sıkı şekilde ittir, ne çok nemli bırk nede kuru, kurulumu yaptıktan sonra içindeki ıslaklığı bir peçete ve cımbız yardımı ile al, benim verebileceğim tavsiyeler bunlar.

Alicanekerburda

Yumurta
20 Tem 2024
42
19
15
LV
0

Çok teşekkür ederim kesinlikle söylediğin gibi yapıcam bundan sonra inş kayıp yaşamam artık 🙏

Users who are viewing this thread

Üst Alt