Karınca Dünyası Forum

Üye olmak için hemen ücretsiz bir hesap açın! Oturum açtıktan sonra, kendi konularınızı ve yayınlarınızı ekleyerek bu siteye katılabilecek, ayrıca kendi özel gelen kutunuz aracılığıyla diğer üyelere iletişim kurabileceksiniz!

Merhaba!

• Konbuyu başlatan Naval
  • Başlangıç tarihi
  • Okuma süresi: 0:21

Naval

Yumurta
8 Nis 2025
3
4
15
LV
0

Merhabalar,

25 yaşındayım ve Hollanda’da yaşıyorum. Karınca hobisini birkaç yıl önce denemiştim ancak bırakmak zorunda kalmıştım. Bugün ise gerekli ekipmanları ve ilk kolonimi (Temnothorax unifasciatus) yeniden sipariş ettim. Sarıya yakın renklere sahip türleri beslemeyi seviyorum. Kolonimin gelişimini elimden geldiğince sizlerle paylaşacağım. Bu türle ilgili tavsiyelerinizi de duymak isterim.🙂

İyi forumlar!

Benzer konular Forum Tarih
S Üye Tanıtımları 5 2K
ümit levent Üye Tanıtımları 3 1K
K Üye Tanıtımları 7 2K
karıncanetür Üye Tanıtımları 4 2K
Can Doğan Üye Tanıtımları 5 2K

Benzer konular

EnesErsoy45

Asker
Editör Şefi
Deneyimli Hobici
27 May 2024
217
213
180
Ödüller
4
LV
2

Aahh Hollanda ah...
Karıncaları berbat olduğu halde karınca biliminde gelişebilmiş olan yer:)
Temnothorax unifasciatus, palearktik bölgede oldukça geniş yayılımı olan orta boylu bir temnothoraxtır. Unifasciatus(Tek şerit) ismini abdomenindeki siyah yatay desen nedeniyle almıştır. Kolonileri, diğer çoğu Kuzey Avrupa temnothoraxının aksine 200 işçi civarlarında durmayıp 400 işçilere kadar yükselir. Esarette bu sayı 500e kadar çıkabilir diye tahmin ediyorum.
Ufak, sarışın, istikrarlı gelişen, hassas ve barışçıl bir temnothorax kendileri. Koloniyi birazcık geliştirmeyi başarmanız halinde işler oldukça zevkli ilerleyebilir. İyi hobiler efendim.

Naval

Yumurta
8 Nis 2025
3
4
15
LV
0

Aahh Hollanda ah...
Karıncaları berbat olduğu halde karınca biliminde gelişebilmiş olan yer:)
Temnothorax unifasciatus, palearktik bölgede oldukça geniş yayılımı olan orta boylu bir temnothoraxtır. Unifasciatus(Tek şerit) ismini abdomenindeki siyah yatay desen nedeniyle almıştır. Kolonileri, diğer çoğu Kuzey Avrupa temnothoraxının aksine 200 işçi civarlarında durmayıp 400 işçilere kadar yükselir. Esarette bu sayı 500e kadar çıkabilir diye tahmin ediyorum.
Ufak, sarışın, istikrarlı gelişen, hassas ve barışçıl bir temnothorax kendileri. Koloniyi birazcık geliştirmeyi başarmanız halinde işler oldukça zevkli ilerleyebilir. İyi hobiler efendim.
Verdiğiniz bilgiler için çok teşekkür ederim :) . Bu türü, buradaki bir karınca hobi mağazasındaki çalışanlar önerdiler. Temnothoraxlar arasında en sarı renkli olanının unifasciatus olduğunu söylediler, ama doğruluğu konusunda pek emin değilim çünkü internetten baktığımda luteus ve pardoilerin daha sarımsı olduğunu görüyorum. Belki ışıktandır ama siz ne düşünüyorsunuz bu konuda?

aka

Media
Emektar
22 Tem 2023
75
74
50
Ödüller
3
LV
2

Foruma hoşgeldiniz.Temnothorax çok hoşuma giden bir cins,günlük açarsanız zevkle takip ederim.

Naval

Yumurta
8 Nis 2025
3
4
15
LV
0

Foruma hoşgeldiniz.Temnothorax unifasciatus renkleri dolayısıyla çok hoşuma giden bir tür,günlük açarsanız zevkle takip ederim.
Hoşbulduk sağolun 😊. Günlük tutmak benim için de faydalı olur bu yüzden elimden geldiğince sizlerle paylaşacağım.

• Beğen
Tepkiler: aka

EnesErsoy45

Asker
Editör Şefi
Deneyimli Hobici
27 May 2024
217
213
180
Ödüller
4
LV
2

Verdiğiniz bilgiler için çok teşekkür ederim :) . Bu türü, buradaki bir karınca hobi mağazasındaki çalışanlar önerdiler. Temnothoraxlar arasında en sarı renkli olanının unifasciatus olduğunu söylediler, ama doğruluğu konusunda pek emin değilim çünkü internetten baktığımda luteus ve pardoilerin daha sarımsı olduğunu görüyorum. Belki ışıktandır ama siz ne düşünüyorsunuz bu konuda?
Unifasciatus sarıdan ziyade kızıl/kahverengi. Daha sarı olan +15 Temnothora türü sayabilirim. Belki ellerindeki ürünler arasından demek istemişlerdir belki bilgileri yanlıştır.

Users who are viewing this thread

Üst Alt