Karınca Dünyası Forum

Üye olmak için hemen ücretsiz bir hesap açın! Oturum açtıktan sonra, kendi konularınızı ve yayınlarınızı ekleyerek bu siteye katılabilecek, ayrıca kendi özel gelen kutunuz aracılığıyla diğer üyelere iletişim kurabileceksiniz!

Pamukta Küf Gibi Bir Siyahlık Oluştu

karıncayiyen

Yumurta
27 Eyl 2024
13
13
15
LV
0

Merhaba. İyi akşamlar dilerim. 1, 1,5 ay önce kraliçelerim yumurtladı. Şuan epey bir yumurtaları var fakat daha ilk işçiler çıkmadı. Tüpün suya değen kısmında bulunan pamukta siyah lekeler çıkmaya başladı. Tüp transferi yapacağım ama ilk işçilerin çıkmasını bekliyorum. Mantıklı mı yapıyorum? Yoksa derhal transferi yapmam mı gerekiyor? (Suları da yeteri kadar var. Fotoğrafta görebilirsiniz) Bi aydınlatırsanız beni çok iyi olur. Teşekkür ederimm🙏🏼🙏🏼

Ekli dosyalar

• IMG_20250219_212517.jpg
    IMG_20250219_212517.jpg
    96.8 KB · Görüntüleme: 259
  • IMG_20250219_212606.jpg
    IMG_20250219_212606.jpg
    51.9 KB · Görüntüleme: 262

Benzer konular

FormicaMan

Süper Majör
13 Eyl 2020
171
47
105
LV
0

O siyahliktan hiç bisi olmaz, su bitene kadar kullanmaya devam edebilirsiniz. Benim aklıma takılan işçileri biraz geç kalmış acaba ısıdan mi?

FormicaMan

Süper Majör
13 Eyl 2020
171
47
105
LV
0

@Yetkin ilk işçiye kadar arkadaş beslememiş acaba şekerli su ile biraz takviye yapsa süreç hızlanır mi

FormicaMan

Süper Majör
13 Eyl 2020
171
47
105
LV
0

1,5-2 ay zaten ilk işçilerin çıkması için ideal süre. Bence bir sıkıntı yok.
Hatırladiğım kadarıyla Benim ilk karincam formica idi, 25-30 gün de 3-4tane çıkarmıştı ama mayıs ayı gibiydi. Ben arkadaşın türünü pek ayırt edemedim messor mu componotus mu? Belki türler arası fark ediyordur gün farkı

F0RM1CA

Kraliçe
12 Tem 2024
798
414
325
Ödüller
10
LV
4

Benim ilk lasius işçisi 1,5 - 2 ayda çıkmıştı. Dediğiniz gibi cinsler arasında bir fark olabilir.

EnesErsoy45

Asker
Editör Şefi
Deneyimli Hobici
27 May 2024
217
213
180
Ödüller
4
LV
2

Merhaba. İyi akşamlar dilerim. 1, 1,5 ay önce kraliçelerim yumurtladı. Şuan epey bir yumurtaları var fakat daha ilk işçiler çıkmadı. Tüpün suya değen kısmında bulunan pamukta siyah lekeler çıkmaya başladı. Tüp transferi yapacağım ama ilk işçilerin çıkmasını bekliyorum. Mantıklı mı yapıyorum? Yoksa derhal transferi yapmam mı gerekiyor? (Suları da yeteri kadar var. Fotoğrafta görebilirsiniz) Bi aydınlatırsanız beni çok iyi olur. Teşekkür ederimm🙏🏼🙏🏼
Sorun yaratacak bir küf değil, işçiyi bekleyebilirsiniz.
@Yetkin ilk işçiye kadar arkadaş beslememiş acaba şekerli su ile biraz takviye yapsa süreç hızlanır mi
Gelişim hızını sıcaklık, gelişim miktarını protein belirler. Şekerli suyun bir rolü yok.
Hatırladiğım kadarıyla Benim ilk karincam formica idi, 25-30 gün de 3-4tane çıkarmıştı ama mayıs ayı gibiydi. Ben arkadaşın türünü pek ayırt edemedim messor mu componotus mu? Belki türler arası fark ediyordur gün farkı
Cinsler ve türler arası elbette fark eder. Formica 4 haftada ilk işçiyi çıkartır Camponotus 8 haftayı bulabilir. Gördüğüm kadarıyla soldan 2. ve sağdan 1. Messor, sağdan 2. Crematogaster. Soldan 1.nin varlığı bile kesin değil görünürde yok arkadaş.
Havalar soğuk, biyolojik saatlerine uyup işçileri geciktirmiş olabilirler. Bu an pupada olmaları gerekiyordu ve pupadalar, gelişim normal.

Users who are viewing this thread

Üst Alt