Karınca Dünyası Forum

Üye olmak için hemen ücretsiz bir hesap açın! Oturum açtıktan sonra, kendi konularınızı ve yayınlarınızı ekleyerek bu siteye katılabilecek, ayrıca kendi özel gelen kutunuz aracılığıyla diğer üyelere iletişim kurabileceksiniz!

Sadece tahminler yeterli

Erastes

Kraliçe
Emektar
Deneyimli Hobici
12 Nis 2021
1,956
1,857
475
Ödüller
19
LV
5

Tür tespitinin zor olduğunu biliyorum heleki bu cins Camponotus ise ama kraliçeyi ilk bulduğumda Lateralis group ta bir kaç kişi hemfikirdi ama işçiler çıkınca biraz araştırıp görselleri karşılaştırdım Lateralis işçileri abdomen siyah, gövde ve kafa kırmızı çoğu görselde.. bendeki işçiler abdomen siyah, gövde kırmızı, kafanın üst kısmı gözlerinin olduğu yer siyah çene kısmı kırmızı :) belki daha sonra renkleri normale döner yada bir sonraki çıkan işçilerde.. başlıkta yazıldığı gibi tahminler varsa araştırmaya devam edeceğim :)
IMG_20210811_154408.jpg

IMG_20210811_145916.jpg

IMG_20210809_101837.jpg

IMG_20210811_152656.jpg

Son düzenleme:

Onlorot

Kraliçe
İş Ortağı
Moderatör
Deneyimli Hobici
1 May 2020
934
707
375
Ödüller
16
LV
5

Çok güzeller, güle güle besleyin.

RGUTT

Pupa
6 Tem 2021
83
45
30
LV
0

lateralis olma ihtimali yüksek, çünkü lateralisin bir kaç renk morphu mevcut, fakat lateralis olmasa bile lateralis grubu olduğunda şüphe yok

Erastes

Kraliçe
Emektar
Deneyimli Hobici
12 Nis 2021
1,956
1,857
475
Ödüller
19
LV
5

lateralis olma ihtimali yüksek, çünkü lateralisin bir kaç renk morphu mevcut, fakat lateralis olmasa bile lateralis grubu olduğunda şüphe yok
Bende kendimi bu yönde avutuyorum, yani 8 işçi var hiç birinin kafa rengi diğerini tutmuyor takıldığım yer bu oldu hatta o kadarda dikkatli bakıp dakikalarca izledim göz yanılmasımı diye ama yok :)
Lateralis değil.
Direk Lateralis olma ihtimalini bende ilk başlarda eledim group diyip geçtik öylede devam edeceğiz artık :)
Çok güzeller, güle güle besleyin.
Teşekkürler :)

RGUTT

Pupa
6 Tem 2021
83
45
30
LV
0

Bende kendimi bu yönde avutuyorum, yani 8 işçi var hiç birinin kafa rengi diğerini tutmuyor takıldığım yer bu oldu hatta o kadarda dikkatli bakıp dakikalarca izledim göz yanılmasımı diye ama yok :)
tür içinde morphlar olması dışında da kolonilerin içinde de renk farkları olması normal, o yüzden çoğunlukla renk tür belirlemek için iyi bir yöntem değil, direk lateralis demek yanlış olur fakat trdeki en yaygın lateralis grubundan o olduğu için ve elindekileri lateralisten ayırabilecek bir şey olmadığı için %90 lateralisdir bence

Users who are viewing this thread

Üst Alt