Karınca Dünyası Forum

Üye olmak için hemen ücretsiz bir hesap açın! Oturum açtıktan sonra, kendi konularınızı ve yayınlarınızı ekleyerek bu siteye katılabilecek, ayrıca kendi özel gelen kutunuz aracılığıyla diğer üyelere iletişim kurabileceksiniz!

rafet

Yumurta
7 Nis 2025
18
3
15
LV
0

arkadaşımla biz karınca bakmak istyiorduk arkadaşım berbere giderken 2 adet bulmuş 1 i benim olacak ilk sorularım şunlar
kraliçe biraz sarsılacak sorun olurmu strese girermi

ben iki adet enjektör alacağım ve pamuk tıkanan kısım varya onları söküp o büyük delikleri birleştireceğim geriye enjektörün ince ucu varya hani enjektör ile test tüpü yapanların sıcak silikon ile kapattığı iki adet 1 ini kesicem sağlam tarafa kürdan sokucam kestiğim deliği normal pamuk tıkadığımız deliği olacak o kürdan geçirdiğim yerden su bitince iğneli uç ile yavaşca su basacağım mantıklımıdır sorun yaşarmıyım

taşırken nelere dikkat etmeliyiz evlerimiz arası 14 15 dakika yürüyerek nasıl taşıyıabiliriz çok sarasmadan kapalı bi kutuda enjektörde gelse stres olurmu karşıdan karşıya geçerken koşabiliriz

aktarım yaparken enjektörü kabul etmeme gibi bir durum olurmu ve bir kolonide kraliçe ölürse ne oluryeni kraliçe kabul ederlermi (aynı cins)

ben test tüpünü bir siteden alacağım ama sitede transfer için boru tüp çoğaltıcı gibi malzemeler yok nerelerden bulabilirim güvenilir bi site bu arada

bilgili kişiler yardım edebilirmi elime ulaştığında farklı açılardan çekip yüklerim buraya

Son düzenleme:

Benzer konular

talhaakın

Asker
6 May 2021
322
136
185
Ödüller
3
LV
2

merhabalar, öncelikle hobi ile ilgili ihtiyaçlarınızı çoğu arkadaşımızın ve benim de kullandığı ant store turkey sitesinden yapabilirsin. şırınga yerine tüp ile bu işi yaparsan daha verimli olcaktır çünkü suyu biten lırıngayı doldurmaya çalşrken basınç, kurumuş pamuğun su geçirgenliği gibi olaylardan kraliçeye ve koloniye sel felaketi yaşatabilirsn. uygun bi şekilde testtüpü ayarladıktan sonra taşıma konusunda ciddi bisallama yapmazsan ve hafif dikkat edersen sorun olmaz. ben sıkça taşımak zorunda kalıyordum ama çok sorun olduğunu görmedim, hatta geçen 2 tane kraliçeyi tüpte setup ayarlayıp çantama attım ve edirneden istanbula gittim. geldiğimde yumurtaları hala duruyordu(bulalı3 gün olmuştu ilk yumurtaları). türden türe cinsten cinse kraliçe kabuletme işi değişiyor biraz ama multi (çoklu kraliçe) olmaya çokçokçok müsait bir koloni değilse kabul etmez kolay kolay, mümkün olduğunca iyi bakmay çalışısan karıncalar nazlı oldukları kadar dayanıklı canlılardır .özetle bu şekilde, iyi hobiler.

rafet

Yumurta
7 Nis 2025
18
3
15
LV
0

merhabalar, öncelikle hobi ile ilgili ihtiyaçlarınızı çoğu arkadaşımızın ve benim de kullandığı ant store turkey sitesinden yapabilirsin. şırınga yerine tüp ile bu işi yaparsan daha verimli olcaktır çünkü suyu biten lırıngayı doldurmaya çalşrken basınç, kurumuş pamuğun su geçirgenliği gibi olaylardan kraliçeye ve koloniye sel felaketi yaşatabilirsn. uygun bi şekilde testtüpü ayarladıktan sonra taşıma konusunda ciddi bisallama yapmazsan ve hafif dikkat edersen sorun olmaz. ben sıkça taşımak zorunda kalıyordum ama çok sorun olduğunu görmedim, hatta geçen 2 tane kraliçeyi tüpte setup ayarlayıp çantama attım ve edirneden istanbula gittim. geldiğimde yumurtaları hala duruyordu(bulalı3 gün olmuştu ilk yumurtaları). türden türe cinsten cinse kraliçe kabuletme işi değişiyor biraz ama multi (çoklu kraliçe) olmaya çokçokçok müsait bir koloni değilse kabul etmez kolay kolay, mümkün olduğunca iyi bakmay çalışısan karıncalar nazlı oldukları kadar dayanıklı canlılardır .özetle bu şekilde, iyi hobiler.
teşekkürler iyi hobiler

Users who are viewing this thread

Üst Alt