Karınca Dünyası Forum

Üye olmak için hemen ücretsiz bir hesap açın! Oturum açtıktan sonra, kendi konularınızı ve yayınlarınızı ekleyerek bu siteye katılabilecek, ayrıca kendi özel gelen kutunuz aracılığıyla diğer üyelere iletişim kurabileceksiniz!

Türünü öğrenebilir miyim?

manasiyok

Yumurta
8 Ağu 2024
4
3
15
LV
0

Merhaba değerli forum üyeleri. Karınca fotoğrafları çekiyorum. Bu sürüyü Balıkesir Edremitte evimin yakınında bir yuvadan yumurta taşırken gördüm. Bütün sürü yumurtaları yuvadan çıkarıp 3 metre ileride başka bir yuvaya taşıyordu. Bu davranış yakındaki sürüyü yağmalama mı yoksa yuvayı başka yere taşıma davranışı mıdır sizce? Bu karıncaların türünü de öğrenebilir miyim?
_DSC4952.JPG

Gönderi otomatik olarak birleştirildi:

Merhaba değerli forum üyeleri. Karınca fotoğrafları çekiyorum. Bu sürüyü Balıkesir Edremitte evimin yakınında bir yuvadan yumurta taşırken gördüm. Bütün sürü yumurtaları yuvadan çıkarıp 3 metre ileride başka bir yuvaya taşıyordu. Bu davranış yakındaki sürüyü yağmalama mı yoksa yuvayı başka yere taşıma davranışı mıdır sizce? Bu karıncaların türünü de öğrenebilir miyim?
_DSC4952.JPG

manasiyok

Yumurta
8 Ağu 2024
4
3
15
LV
0

Aphanogaster Sennilis türü antwiki'de Türkiye kaydı yok, Aphaenogaster Testaceopilosa group demek en doğrusu olacaktır. Bu arada fotoğrafı ne ile çektiniz?
Fotoğrafları nikon d810 ve tamron 90mm 1:1 makro lens ile çektim. Normalde focus staking yapıyorum ama asla yerinde durmayan karıncalarda stack yapmak çok zor oluyor.

Evimizi istila etmiş nokta kadar bir tür.
_DSC4969.JPG

Son düzenleme:

Begonza

Kraliçe
Moderatör
Deneyimli Hobici
20 Kas 2022
399
337
275
Ödüller
6
LV
3

Fotoğrafları nikon d810 ve tamron 90mm 1:1 makro lens ile çektim. Normalde focus staking yapıyorum ama asla yerinde durmayan karıncalarda stack yapmak çok zor oluyor.

Evimizi istila etmiş nokta kadar bir tür.
Ekli dosyayı görüntüle 31312
Bu Pheidole cinsi, askerleri olan bir cinstir.

Espresso

Pupa
17 Tem 2024
60
12
30
LV
0

Hocam ben yeniyim pek dikatte almayında kırmızılıklar bana formikayı andırdı

Users who are viewing this thread

Üst Alt