Verschossen
Asker
isopodları doğada görmüştüm bir taşın altında yerlerini hala hatırlıyorum bir çiyan ile birlikte yaşıyorlardı isopodları doğadan alsam sorun olur mu ki
bugün bir gül dalında ve yanındaki bitkideki dallarda ve yapraklarda gördm hareketsiz ler çoğu zaman bunlar springtail mi beyaz noktalar kameram netlemiyorOlma ihtimali düşük malesef. Orkide toprağı konulduğu zaman içerisinde rahatıkla dolaşabilicekleri boşluklar oluyor.
Birşey anlaşılmıyor. Ama springtail olacağını sanmıyorum gerçekten baya küçük canlılar düz telefon kamerası ile kolay kolay gözükmezler. Ve şuana kadar hiç ağac dalında bir springtaile rastlamadım. Nemli karanlık alanları seviyorlar toprağın altları bunun için gayet elverişli. Yapraklardaki beyazlıklardan bahsediyorsanız böcek pisliği v.s olabilir.bugün bir gül dalında ve yanındaki bitkideki dallarda ve yapraklarda gördm hareketsiz ler çoğu zaman bunlar springtail mi beyaz noktalar kameram netlemiyor
yaprak biti gibi görüntüleri şmdi dşarı çktm orkife toprağı aldımda springtail ler evde kaçar mıBirşey anlaşılmıyor. Ama springtail olacağını sanmıyorum gerçekten baya küçük canlılar düz telefon kamerası ile kolay kolay gözükmezler. Ve şuana kadar hiç ağac dalında bir springtaile rastlamadım. Nemli karanlık alanları seviyorlar toprağın altları bunun için gayet elverişli. Yapraklardaki beyazlıklardan bahsediyorsanız böcek pisliği v.s olabilir.
Eğer yaptığınız düzenek iyiyse ayrılmazlar. Ki ayrılsalar bile ev ortamında yaşayamazlar.yaprak biti gibi görüntüleri şmdi dşarı çktm orkife toprağı aldımda springtail ler evde kaçar mı
Gordugun sey muhtemeln zenktir (yaprak biti) gullerde siklikla olur hatta bir componotus türü bunlarin cikarmis oldugu sivi ile besleniyodu bakanlik o turun cogalmasi icin biseler felan yapiodu tam hatirlamiyorum ayni zamanda birde antwarioda balli su cikaran bir bocegimsi birsey var onunda yaprak biti olmasi lazimbugün bir gül dalında ve yanındaki bitkideki dallarda ve yapraklarda gördm hareketsiz ler çoğu zaman bunlar springtail mi beyaz noktalar kameram netlemiyor
Guller senin ise ilaclaman lazim zararli bir parazitGordugun sey muhtemeln zenktir (yaprak biti) gullerde siklikla olur hatta bir componotus türü bunlarin cikarmis oldugu sivi ile besleniyodu bakanlik o turun cogalmasi icin biseler felan yapiodu tam hatirlamiyorum ayni zamanda birde antwarioda balli su cikaran bir bocegimsi birsey var onunda yaprak biti olmasi lazim
anladım saol güller benim değil şmdi yosun arıyorum da yosun toplamının bi ayrıntısı varmı koparıyormuyum dipten direktGordugun sey muhtemeln zenktir (yaprak biti) gullerde siklikla olur hatta bir componotus türü bunlarin cikarmis oldugu sivi ile besleniyodu bakanlik o turun cogalmasi icin biseler felan yapiodu tam hatirlamiyorum ayni zamanda birde antwarioda balli su cikaran bir bocegimsi birsey var onunda yaprak biti olmasi lazim
Aynn onemli bise yok nemli tut sadeceanladım saol güller benim değil şmdi yosun arıyorum da yosun toplamının bi ayrıntısı varmı koparıyormuyum dipten direkt
Yosunu arındırmayı unutma bu çok önemli hem kendi sağlığın için hemde kullanıcağın teraryumların sağlığı için. Burada yosunun nasıl temizleniceğini hatta nasıl üretebileceğini ögrenebilirsin. Zamanında bu videodan yararlanmıştım. Videoya like atmayıda unutma emek var. ☺anladım saol güller benim değil şmdi yosun arıyorum da yosun toplamının bi ayrıntısı varmı koparıyormuyum dipten direkt
tamamdır teşekkür ederim birde bu teraryuma sukulent eksem uykun olurmu su isteyen çiçeklermi az su isteyen çiçekler mi ekmem gerekir ayrıca anladğım kadryla isopod ve springtailleri beslemiyicem onlar bitki ve karınca artıklarndan beslenicek sanırmYosunu arındırmayı unutma bu çok önemli hem kendi sağlığın için hemde kullanıcağın teraryumların sağlığı için. Burada yosunun nasıl temizleniceğini hatta nasıl üretebileceğini ögrenebilirsin. Zamanında bu videodan yararlanmıştım. Videoya like atmayıda unutma emek var. ☺
Aynen onlar kendi başının çaresine bakıp ekmeğini taştan çıkarırayrıca anladğım kadryla isopod ve springtailleri beslemiyicem onlar bitki ve karınca artıklarndan beslenicek sanırm
isopodları aldım vllahi springtailler içinde sistem hazır gelmelerini bekliyorumAynen onlar kendi başının çaresine bakıp ekmeğini taştan çıkarır![]()
Nemi seven bitkiler olmalı, diğer bitkiler hızla çürüyecektir.tamamdır teşekkür ederim birde bu teraryuma sukulent eksem uykun olurmu su isteyen çiçeklermi az su isteyen çiçekler mi ekmem gerekir ayrıca anladğım kadryla isopod ve springtailleri beslemiyicem onlar bitki ve karınca artıklarndan beslenicek sanırm
Cam daha sağlıklı, dayanıklı ve gözlem açısındanda daha iyi. Büyük ( 3-5 litrelik ) cam kavanozlarda yaparsanız güzel bir görüntü olucaktır.bu karınca bitki yosun isopodlu teraryumu pleksiden yapsam sorun olur mu acaba sağlklı olr mu illa cam mı lazm
kavanoz değilde akvaryum tarzı yapmayı düşündüm karıncalarla olanı diğerlerini kavanozlarda yapıcamNemi seven bitkiler olmalı, diğer bitkiler hızla çürüyecektir.
Cam daha sağlıklı, dayanıklı ve gözlem açısındanda daha iyi. Büyük ( 3-5 litrelik ) cam kavanozlarda yaparsanız güzel bir görüntü olucaktır.
|