Karınca Dünyası Forum

Üye olmak için hemen ücretsiz bir hesap açın! Oturum açtıktan sonra, kendi konularınızı ve yayınlarınızı ekleyerek bu siteye katılabilecek, ayrıca kendi özel gelen kutunuz aracılığıyla diğer üyelere iletişim kurabileceksiniz!

neden uyuyor

karinca.sever

Yumurta
11 Eki 2024
4
1
15
LV
0

garip bir şekilde 1 aydır yağmur yağmıyor olmasına rağmen kraliçe karınca buldum deney tüpüne koydum, bir sonraki gün ölü gibi kıvrılmış duruyordu hafif bir şekilde salladım haraket etmedi kürdanla tüpden çıkarttım ve hiç bir şekilde haraket etmedi. ''C'' şekline benzer şekilde duruyordu yaklaşık 30 saniye kürdanla haraket ettirdim ve uyandı çok derin bir şekilde uyuyordu sanırım karıncaların uyuduğunu yeni öğrendim . ve bu 1 haftadır her gün oluyor sebebini bileniniz varsa beni bilgilendirebilir mi (hiç yumurtası ve işçisi yok)

Son düzenleme:

Benzer konular

exoticanimalstr

Kraliçe
Yönetici
Deneyimli Hobici
26 Nis 2023
824
627
503
Ödüller
10
LV
4

kış uykusu olabilir diye düşündüm. Ama kesin birşey diyemem ilgi alanım değil bilgim yok.

EnesErsoy45

Asker
Editör Şefi
Deneyimli Hobici
27 May 2024
217
213
180
Ödüller
4
LV
2

garip bir şekilde 1 aydır yağmur yağmıyor olmasına rağmen kraliçe karınca buldum deney tüpüne koydum, bir sonraki gün ölü gibi kıvrılmış duruyordu hafif bir şekilde salladım haraket etmedi kürdanla tüpden çıkarttım ve hiç bir şekilde haraket etmedi. ''C'' şekline benzer şekilde duruyordu yaklaşık 30 saniye kürdanla haraket ettirdim ve uyandı çok derin bir şekilde uyuyordu sanırım karıncaların uyuduğunu yeni öğrendim . ve bu 1 haftadır her gün oluyor sebebini bileniniz varsa beni bilgilendirebilir mi (hiç yumurtası ve işçisi yok)
Stresi olmadığından kendine göre rahat bir pozisyona geçip hareketsizleşmesi normaldir ama dürttüğünüzde hala hareketsiz olmasında birkaç olası sorun var. Hava soğuk diye olabilir ki en masum ihtimal bu. Kraliçenin algı uzuvlarından birisi hasar görmüş olabilir. Kraliçenin bir hastalığı olabilir. Tüpün içinde korkudan kendi feromonunu yayıp onun kokusundan etkilenmiş olabilir. 7 adet bu şekilde hareketsiz kraliçem vardı, tamamını tüpten çıkartıp bir kaba yerleştirdim, temiz hava zaten elde edilmişti üstüne de halojen ampulle ışık verince fırın gibi bir ortama uyandılar. Hareketlenen 3 taneyi tekrar tüplere yerleştirdim ve şimdi sağlıklılar. Kalan 4lü hiç hareketlenmeden öldü gitti.

Users who are viewing this thread

Üst Alt