Karınca Dünyası Forum

Üye olmak için hemen ücretsiz bir hesap açın! Oturum açtıktan sonra, kendi konularınızı ve yayınlarınızı ekleyerek bu siteye katılabilecek, ayrıca kendi özel gelen kutunuz aracılığıyla diğer üyelere iletişim kurabileceksiniz!

Tüpte ve formikaryumda yoğuşma nasıl engellenir

gulletopu

Pupa
30 Tem 2024
80
32
30
LV
0

20241031_181924.jpg
Isıtıcı ped kullanmaya başladım, ısıtıcı pedin üstüne havlu serdim kalınca ve 37 dereceye ayarladım, havlu olunca aslında aşırı bir sıcak etki etmiyor ama tüpte ve formikaryumda yoğuşma oluyor bir zararı olur mu canlılara ve yumurtalara veya bu sorunu nasıl çözebilirim?
20241031_181932.jpg

Benzer konular

SavelyeE

Media
10 Eki 2024
100
32
55
LV
0

Ekli dosyayı görüntüle 32602Isıtıcı ped kullanmaya başladım, ısıtıcı pedin üstüne havlu serdim kalınca ve 37 dereceye ayarladım, havlu olunca aslında aşırı bir sıcak etki etmiyor ama tüpte ve formikaryumda yoğuşma oluyor bir zararı olur mu canlılara ve yumurtalara veya bu sorunu nasıl çözebilirim?
Ekli dosyayı görüntüle 32603
Mümkünse sadece karıncanın olduğu yeri ısıt, su kısmı daha serin kalsın, tüpte kolay olur ama 3D formikaryumlarda pek mümkün değil, fazla nem mite ve küfleri tetikleyebilir, karıncalar türüne göre rahatsız olabiliyo fazla nemden.
Formikaryumdan transfer ediceğin zaman suyu belli bi kısıma koyulan formikaryumları tercih et, pedi de suya yaklaştırma, kısaca su serin kalsın
Tabi karıncaları çok sarsma

Son düzenleme:

gulletopu

Pupa
30 Tem 2024
80
32
30
LV
0

Mümkünse sadece karıncanın olduğu yeri ısıt, su kısmı daha serin kalsın, tüpte kolay olur ama 3D formikaryumlarda pek mümkün değil, fazla nem mite ve küfleri tetikleyebilir, karıncalar türüne göre rahatsız olabiliyo fazla nemden.
Formikaryumdan transfer ediceğin zaman suyu belli bi kısıma koyulan formikaryumları tercih et, pedi de suya yaklaştırma, kısaca su serin kalsın
Tabi karıncaları çok sarsma
Formikaryumda pamukla yapıyorum bir kısmına koyayım pamuğu bir de öyle deniyeyim bakalım olacak mı

gulletopu

Pupa
30 Tem 2024
80
32
30
LV
0

Çok çabuk kurumaz mı pamuk
Bu arada karıncaların cinsi türü ne, ve hazırdan mı aldın
Ankara canlı yemden aldım, componotus türünü tam bilmiyorum, pamuk çabuk kurumuyor normalde bir deniyeceğim, ilk önce transfer yapıp formikaryumu temizlemem gerek yoksa mite patlaması yaşıyacağım.

SavelyeE

Media
10 Eki 2024
100
32
55
LV
0

Ankara canlı yemden aldım, componotus türünü tam bilmiyorum, pamuk çabuk kurumuyor normalde bir deniyeceğim, ilk önce transfer yapıp formikaryumu temizlemem gerek yoksa mite patlaması yaşıyacağım.
images (2).jpeg
transfer ediceksen direkt böyle bi formikaryuma transfer et pamukla falan uğraşmazsın.
Karınca çiftliğim youtube ve sitesinde tüm bilgiler var neredeyse camponotus larla ilgili bak mutlaka

İsmail96

Yumurta
31 Eki 2024
5
0
5
LV
0

gulletopu

Pupa
30 Tem 2024
80
32
30
LV
0

EnesErsoy45

Asker
Editör Şefi
Deneyimli Hobici
27 May 2024
217
213
180
Ödüller
4
LV
2

Ekli dosyayı görüntüle 32602Isıtıcı ped kullanmaya başladım, ısıtıcı pedin üstüne havlu serdim kalınca ve 37 dereceye ayarladım, havlu olunca aslında aşırı bir sıcak etki etmiyor ama tüpte ve formikaryumda yoğuşma oluyor bir zararı olur mu canlılara ve yumurtalara
Evet, yüksek nem brood gelişimini olumsuz etkiler. İşçiler ve kraliçe de etkilenir aynı şekilde. Isıtıcı pedi bir kutu tarzı 3 kenarlı yüzeye C şeklinde yerleştirip koloniyi arada kalan boşluğa koyun. Bu an servisteyim eve varınca fotoğraf ile örneklendiririm. Pedi nem haznesinin olmadığı alana koymayı da seçebilirsiniz. Ama koloniyi kış uykusuna yatırmanızı tavsiye ederim.

gulletopu

Pupa
30 Tem 2024
80
32
30
LV
0

Evet, yüksek nem brood gelişimini olumsuz etkiler. İşçiler ve kraliçe de etkilenir aynı şekilde. Isıtıcı pedi bir kutu tarzı 3 kenarlı yüzeye C şeklinde yerleştirip koloniyi arada kalan boşluğa koyun. Bu an servisteyim eve varınca fotoğraf ile örneklendiririm. Pedi nem haznesinin olmadığı alana koymayı da seçebilirsiniz. Ama koloniyi kış uykusuna yatırmanızı tavsiye ederim.

Aralıkta 2 ay yatırıcam Adana'da daha kısa kolluyla geziyorum, yoğunlaşma sorununu çözdüm formikaryumun yarısını pamukla doldurup o kısma su koydum ve sıcak kısmı pamuksuz kısma denk gelecek şekilde yerleştirince sorun çözüldü.

EnesErsoy45

Asker
Editör Şefi
Deneyimli Hobici
27 May 2024
217
213
180
Ödüller
4
LV
2