gulletopu
Pupa
- 30 Tem 2024
- 80
- 32
- 30
LV
0
| Benzer konular | Forum | Tarih | |||
|---|---|---|---|---|---|
|
|
TÜPTEKİ PAMUKTA MOR LEKE | Karıncalar | 5 | 2K | |
| S | Tüpteki leke | Karıncalar | 4 | 1K | |
| L | Çoklu tüpteki koloniler transfer ? | Karıncalar | 1 | 1K | |
| L | Tüpte böcek artığı | Karıncalar | 1 | 781 | |
|
|
Arkadaşlar Isıya Dayanıklı Tüpte Karınca bakılabilirmi | Karıncalar | 5 | 2K |
Mümkünse sadece karıncanın olduğu yeri ısıt, su kısmı daha serin kalsın, tüpte kolay olur ama 3D formikaryumlarda pek mümkün değil, fazla nem mite ve küfleri tetikleyebilir, karıncalar türüne göre rahatsız olabiliyo fazla nemden.Ekli dosyayı görüntüle 32602Isıtıcı ped kullanmaya başladım, ısıtıcı pedin üstüne havlu serdim kalınca ve 37 dereceye ayarladım, havlu olunca aslında aşırı bir sıcak etki etmiyor ama tüpte ve formikaryumda yoğuşma oluyor bir zararı olur mu canlılara ve yumurtalara veya bu sorunu nasıl çözebilirim?
Ekli dosyayı görüntüle 32603
Formikaryumda pamukla yapıyorum bir kısmına koyayım pamuğu bir de öyle deniyeyim bakalım olacak mıMümkünse sadece karıncanın olduğu yeri ısıt, su kısmı daha serin kalsın, tüpte kolay olur ama 3D formikaryumlarda pek mümkün değil, fazla nem mite ve küfleri tetikleyebilir, karıncalar türüne göre rahatsız olabiliyo fazla nemden.
Formikaryumdan transfer ediceğin zaman suyu belli bi kısıma koyulan formikaryumları tercih et, pedi de suya yaklaştırma, kısaca su serin kalsın
Tabi karıncaları çok sarsma
Çok çabuk kurumaz mı pamukFormikaryumda pamukla yapıyorum bir kısmına koyayım pamuğu bir de öyle deniyeyim bakalım olacak mı
Ankara canlı yemden aldım, componotus türünü tam bilmiyorum, pamuk çabuk kurumuyor normalde bir deniyeceğim, ilk önce transfer yapıp formikaryumu temizlemem gerek yoksa mite patlaması yaşıyacağım.Çok çabuk kurumaz mı pamuk
Bu arada karıncaların cinsi türü ne, ve hazırdan mı aldın
Ankara canlı yemden aldım, componotus türünü tam bilmiyorum, pamuk çabuk kurumuyor normalde bir deniyeceğim, ilk önce transfer yapıp formikaryumu temizlemem gerek yoksa mite patlaması yaşıyacağım.
Isıtıcı pedi nerden temin ettinizEkli dosyayı görüntüle 32602Isıtıcı ped kullanmaya başladım, ısıtıcı pedin üstüne havlu serdim kalınca ve 37 dereceye ayarladım, havlu olunca aslında aşırı bir sıcak etki etmiyor ama tüpte ve formikaryumda yoğuşma oluyor bir zararı olur mu canlılara ve yumurtalara veya bu sorunu nasıl çözebilirim?
Ekli dosyayı görüntüle 32603
Ankara canlı yemIsıtıcı pedi nerden temin ettiniz
Bunda da sıkıntı olur her yere gidiyor nem çünküEkli dosyayı görüntüle 32624transfer ediceksen direkt böyle bi formikaryuma transfer et pamukla falan uğraşmazsın.
Karınca çiftliğim youtube ve sitesinde tüm bilgiler var neredeyse camponotus larla ilgili bak mutlaka
Nem her yere gidicek her türlü zaten burda amaç nemi uygun seviyede tutmak, senin için daha rahat olur onun dışında sen bilirsin tabiiAnkara canlı yem
Bunda da sıkıntı olur her yere gidiyor nem çünkü
DeneyeceğimNem her yere gidicek her türlü zaten burda amaç nemi uygun seviyede tutmak, senin için daha rahat olur onun dışında sen bilirsin tabii
Evet, yüksek nem brood gelişimini olumsuz etkiler. İşçiler ve kraliçe de etkilenir aynı şekilde. Isıtıcı pedi bir kutu tarzı 3 kenarlı yüzeye C şeklinde yerleştirip koloniyi arada kalan boşluğa koyun. Bu an servisteyim eve varınca fotoğraf ile örneklendiririm. Pedi nem haznesinin olmadığı alana koymayı da seçebilirsiniz. Ama koloniyi kış uykusuna yatırmanızı tavsiye ederim.Ekli dosyayı görüntüle 32602Isıtıcı ped kullanmaya başladım, ısıtıcı pedin üstüne havlu serdim kalınca ve 37 dereceye ayarladım, havlu olunca aslında aşırı bir sıcak etki etmiyor ama tüpte ve formikaryumda yoğuşma oluyor bir zararı olur mu canlılara ve yumurtalara
Evet, yüksek nem brood gelişimini olumsuz etkiler. İşçiler ve kraliçe de etkilenir aynı şekilde. Isıtıcı pedi bir kutu tarzı 3 kenarlı yüzeye C şeklinde yerleştirip koloniyi arada kalan boşluğa koyun. Bu an servisteyim eve varınca fotoğraf ile örneklendiririm. Pedi nem haznesinin olmadığı alana koymayı da seçebilirsiniz. Ama koloniyi kış uykusuna yatırmanızı tavsiye ederim.
Bu da mantıklı teşekkür ederimDün atmayı unutmuşum pardon. Bahsettiğim ısıtıcı kurulumu şu şekilde:
Ekli dosyayı görüntüle 32656
Termostatın tık tık sesini kspatabiliyor muyuzDün atmayı unutmuşum pardon. Bahsettiğim ısıtıcı kurulumu şu şekilde:
Ekli dosyayı görüntüle 32656
Termostatın tık tık sesi mi var?Bu da mantıklı teşekkür ederim
Gönderi otomatik olarak birleştirildi:
Termostatın tık tık sesini kspatabiliyor muyuz
Sıcaklık düştüğünde aktifleşiyor ve tık diye bir ses geliyor sık sık olduğu için biraz rahatsız ediyorTermostatın tık tık sesi mi var?
|